Végeredmény

2019.10.07. 22:00

Két futamgyőzelem – Véget ért a 2019-es FIA kamionos Európa-bajnokság

Spanyolországban két futamgyőzelemmel zárta a 2019-es FIA kamio­nos Európa-bajnokságot a német Tankpool24-Mercedes kétszeres Eb-győztes szombathelyi pilótája, Kiss Norbert.

Tóth Gábor

Kiss Norbert (középen) kétszer is a dobogó tetejére állhatott Spanyolországban

Fotó: kissnorbi.com

Az idei nyolcadik, spanyolországi versenyhétvégével zárult a 2019-es kamionos Európa-bajnokság. Kiss Norbert már nem érhetett oda az összetett pontverseny dobogójára – így különösebb tét nélkül versenyezhetett.

Szombaton egy első és egy hatodik helyet gyűjtött be a szombathelyi pilóta, aki a nagyon szoros időmérőn a hatodik időt futotta. Az első versenyen nem lépett előrébb, de épségben behozta az autót a célba. A második, győzelemmel véget érő verseny viszont ennél sokkal izgalmasabbra sikeredett.

– A harmadik helyről indulhattam, de nem sokkal a rajt után volt egy piros zászló, mert páran kicsúsztak a középmezőnyből, és előttem is összeakadtak ketten – árulta el Kiss Norbert. – Próbáltam kimaradni a bajból, az újra­indításnál vesztettem egy pozíciót, később viszont feljöttem a második helyre, ott is intett le a kockás zászló. Ám a győztes Adam Lackót megbüntették, így végül megörököltem az első helyet.

Vasárnap egy ötödik hely és egy újabb futamgyőzelem volt Kiss Norbert mérlege. A szombathelyi versenyző több komoly csatába is belekeveredett, de a felügyelők ezúttal sem mellette, sem ellene nem hoztak ítéletet.

Kiss Norbert (középen) kétszer is a dobogó tetejére állhatott Spanyolországban
Fotó: kissnorbi.com

– Az első futam rajtja jól sikerült, habár Sascha Lenz leterelt a fűre, nem kapott érte büntetést, később hiába értem utol és támadtam, agresszívan védekezett, nem tudtam megelőzni, ötödik lettem – idézte fel az eseményeket Kiss Norbert.

A fordított rajtrácsos futamon Kiss a negyedik helyről indult, és megint összeakadt Sascha Lenzcel, de ezúttal ő került ki győztesen a nagy csatából.

– Visszakapta, amit adott nekem az előző futamon, és most következetesen döntöttek a bírák, mert ahogy korábban őt, úgy most engem sem büntettek meg. Egy-két kanyarkombináción belül kettőt is sikerült előznöm, majd Rene Reinert motorhiba miatt félreállt, úgyhogy hirtelen az első helyen találtam magam. És szerencsére meg is volt a tempóm ahhoz, hogy megtartsam ezt a pozíciómat. Két fordított rajtrácsos győzelemmel zártuk a szezont, ami kicsit szebbé teszi a versenysorozat végét – vélekedett kissé csalódottan Kiss Norbert.

A nyolc versenyhétvégét (Olaszország, Magyarország, Szlovákia, Németország, Cseh­ország, Belgium, Franciaország, Spanyolország) fel­vonultató idei Európa-bajnokság véget ért, a német Tankpool24-Mercedes csapat kétszeres Európa-bajnok kamionversenyzője összetettben a hatodik helyen fejezte be a sorozatot – pedig sokáig volt esélye a dobogóra is.

– Köszönöm a szurkolóimnak a biztatást, a támogatóimnak a bizalmat, remélem, hogy jövőre tudunk nyitni egy új fejezetet a versenyzésben – zárta szavait Kiss Norbert.

Végeredmény, élmezőny: 1. Jochen Hahn (német) 370, 2. Antonio Albacete (spanyol) 268, 3. Adam Lacko (cseh) 261, 4. Stephanie Halm (német) 212, 5. Sascha Lenz (német) 192, 6. Kiss Norbert (magyar) 190.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában