Eredmények

2019.10.02. 18:15

Leós bronzok katában

A 16. Cikádor Kupa nyílt nevezéses nemzetközi karateversenyen vettek részt a szombathelyi Leo Karate-do SE sportolói.

Tóth Gábor

Gál Róbert (edző) és Somogyi Laura Fotó: Leo Karate-do SE

A 16. Cikádor Kupa nyílt nevezéses karateversenyen szerb és román karatékák tették nemzetközivé a mezőnyt. A megmérettetésen 37 egyesület vett részt 500 nevezéssel. A vasi színeket a Leo Karate-do SE öt sportolója képviselte.

A 8–9 éves korosztályban Kovács Nóra mind katában (formagyakorlat), mind kumitéban (küzdelem) leszorult a dobogóról. A 10–11 éveseknél Fülöp Endre Csanádnak ez volt az első küzdelme, jól teljesített, csak hajszálon múlt a dobogó. A 12–13 évesek mezőnyében Kovács Ákos formagyakorlatban jól szerepelt, de vereséget szenvedett a későbbi győztestől, majd később a vigaszágon is idő előtt fejezte be szereplését.

Gál Róbert (edző) és Somogyi Laura Fotó: Leo Karate-do SE

A 14–15 évesek között Somogyi Dávid formagyakorlatban a negyedik helyen végzett. Somogyi Laura a junior 16–17 éves korcsoportban formagyakorlatban a harmadik helyet szerte meg. Laura felnevezéssel formagyakorlatban indult a felnőtt korosztályban is, ahol szintén a dobogó harmadik fokára állhatott.

– Színvonalas versenyen vettünk részt, roppant erős volt a mezőny – értékelt a Leo Karate-do SE edzője, Gál Róbert. – Csanád teljesítményével maximálisan elégedett vagyok, élete első küzdelmén erőn felül teljesített, és nem sok hiányzott a meglepetéshez. Ákostól és Dávidtól többet vártam, de ez most így alakult – sokszor csak apróságokon múlt, hogy nem tudtak érmet szerezni, kicsit nagyobb odafigyeléssel másként is alakulhatott volna. Laura két bronzérme pedig önmagáért beszél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában