Tárgyalás

2019.10.10. 13:28

Magyarországon folytathatja Guzmics Richárd – Az érintett csapat is megszólalt az ügyben

A Szombathelyi Haladás saját nevelésű játékosa élvonalbeli csapattal tárgyal.

vaol.hu

Guzmics Richárd (balról) és a portugál Bruno Alves fejpárbaja a Magyarország–Portugália világbajnoki selejtezőn a Groupama Arénában Fotó: MTI/ Kovács Tamás

Mint az ismeretes, Guzmics Richárd még 2014-ben hagyta el nevelőegyesületét, a Szombathelyi Haladást, hogy belevágjon a légióséletbe. Három évet töltött a Wisla Krakkóban, a lengyel klub szurkolói pedig nagyon megszerették ezidő alatt. 2017-ben aztán elfogadta, az akkor még a kínai élvonalban szereplő Jenpien Funde ajánlatát. Fél év múlva kiesett a csapat a másodosztályba, de a magyar válogatott védő ennek ellenére maradt. A 32 éves játékos idén januárban visszatért az európai futball körforgásába, és a Slovan Bratislava együtteséhez írt alá.

A Nemzeti Sport Online cikkében megjegyzi, hogy Guzmicsnak decemberben lejár a szerződése szlovák csapatánál, és valószínűleg Magyarországon folytatja pályafutását. A szóban forgó csapat, amelyik szerződtetné a 2016-os Európa-bajnokságot is megjárt játékost, a Mezőkövesd Zsóry. A matyóföldiek az idei év egyik megelepetéscsapata, és nyolc forduló után, jelenleg az előkelő második pozíciót foglalják el az OTP Bank Ligában. Guzmicsnak biztosan nem lesz teljesen idegen a közeg, hiszen a mezőkövesdiek jelenlegi vezetőedzőjével, Kuttor Attilával csapattársak voltak a Haladásban.

A borsodi klub hivatalos honlapján erősítette meg, hogy valóban tárgyalnak a válogatott középhátvéddel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában