Gadó ezüstérme

2019.10.08. 18:31

Nagy sikert aratott az I. Savaria Kupa

A hazai színeket képviselő Gadó András ezüstéremmel zárta az I. Savaria Kupa nemzetközi, meghívásos erősember-viadalt.

Tóth Gábor

Gadó András birkózik keményen a 13,5 tonnát nyomó busszal Fotó: Unger Tamás

Fotó: © Unger Tamás

A Magyar Erős­ember és Erősport Liga a Szombathely Center parkolójában rendezte meg az I. Savaria Kupa nemzetközi erősember-viadalt – szezonbeli második versenyét bonyolította le a nemrégiben megalakult, szombathelyi székhellyel rendelkező szervezet. A meghívásos, pénzdíjas erőpróbán hét sportoló vett részt. Három magyar, három szlovák és egy osztrák versenyző alkotta a nemzetközi mezőnyt – a vasi színeket a szombathelyi Gadó András képviselte. Érdekes, látványos feladatok vártak a résztvevőkre: „bemelegítésként” egy 13,5 tonnás buszt kellett elhúzni, következett egy váltó szám (2x120 kg-os koffer, 330 kg-os szánkó), aztán egy 2 tonnás autó felhúzása, egy vegyes szám (120 kg-os rönk, 150 és 160 kg-os betonhordó, 100 kg-os malomkő), végül a golyópakolás (140 kg, 120 cm). A végig kiegyensúlyozottan teljesítő Gadó végül értékes ezüstéremmel zárta a versenyt.

Gadó András birkózik keményen a 13,5 tonnát nyomó busszal
Fotó: Unger Tamás

– Erős mezőnyt sikerült összegyűjteni, kifejezetten jó versenyt produkáltak a résztvevők – jelezte Gadó András főszervező, versenyző. – Akik kilátogattak a Savaria Kupára, azok nem csalódtak – a szurkolók és a versenyzők részéről is csak pozitív visszajelzéseket kaptunk. Az második helyemmel elégedett vagyok, olyan eredményeket értem el a különböző feladatokban, amilyenekre nagyjából számítottam. Ez a viadal nekem remek felkészülési állomás volt a novemberi, indiai könnyűsúlyú egyéni vb előtt. Sérülés nem hátráltat, rendben halad a felkészülésem, az erőm és a formám bizakodásra ad okot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában