Eredmények

2019.10.30. 21:51

Szlovákiában zárták az évet a vasi tájfutók

Az utolsó tájfutó bajnoki hétvégét rendezték Szlovákiában, amely magyar és a szlovák bajnoki érmek sorsáról is döntött. A vasiak egy ezüst- és egy bronzérmet szereztek.

Pum András

Az Alpokalja bronzérmes csapata. Balról: Jacsev Fülöp, Molnár Péter, Marosi Ákos

Fotó: Alpokalja SK

A terep leginkább az őrségi terepekhez hasonlított: zömében jól futható erdők, kisebb dombok és nem túl mély völgyek biztosították a jó futótempót. A technikai kihívást ezúttal az útvonalválasztás jelentette. Az első napon a normáltávú bajnokságon csaptak össze a versenyzők. Megyénket az Alpokalja SK, a Haladás VSE és a Sárvári Kinizsi képviselte. Az egyéni versenyen egy vasi érem született: a férfi 70-es kategóriában a sárvári Gömbös Gyula szerzett ezüstérmet. További Top 10-es eredmények: a 75 éves férfiak kategóriájában a sárvári Tóth János, a 35-ös nőknél Juhász Júlia (Alpokalja) nyolcadik lett.

Az Alpokalja bronzérmes csapata. Balról: Jacsev Fülöp, Molnár Péter, Marosi Ákos
Fotó: Alpokalja SK

A tájfutó versenyszámok közül a pontbegyűjtő bajnokság a legizgalmasabb taktikai csata: a rajtnál a csapatok szétosztják egymás között az elérendő pontokat, majd mindenki lefutja a rá szabott pályát, és az utolsóként befutó csapattag adja a csapat idejét. Ebben a küzdelemben is született szombathelyi érem: az Alpokalja Marosi Ákos, Molnár Péter és Jacsev Fülöp összeállítású együttese bronz­érmet szerzett. A szenior nők legfiatalabb kategóriájában a Haladás VSE – Tajnai Anita, Kiss-Geosits Bea, Fodor Emese összetételben – negyedik helyen végzett. További pontszerző helyek. W 16: 4. Haladás VSE. F18: 6. Alpokalja, 9. Haladás VSE. F21: 9. Alpokalja. N21: 7. Alpokalja.

A versennyel lezárult a bajnoki pontverseny. Az Alpokalja a klubok közötti rangsorban a 12. helyen zárt, míg a Haladás 17. lett az egyesületi pontversenyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában