Női U17-es labdarúgás

2019.10.06. 20:54

Tíz találat és továbbjutás

A női U17-es labdarúgó Európa-bajnoki selejtező minikörének második fordulójában a magyar válogatott 10-0-ra verte Kazahsztánt és az utolsó meccs eredményétől függetlenül továbbjutott.

Pum András

Mészáros Cecília (14) két gólt szerzett

Fotó: © Unger Tamás

Magyarország–Kazahsztán 10-0 (6-0). – Haladás Stadion, 100 néző, női U17-es Európa-bajnoki selejtező minikör, 2. forduló, vezette: Zangeneh (norvég).

Magyarország: Török – Vígh (Antalicz, 57.) Bokor, Sain (Lovász, 46.), Benke – Siber (Sali, 68.), MÉSZÁROS, SAVANYA, Csizmadia, Vida – PÁPAI (Kocsis, 80.). Szövetségi edző: Schumi Dorottya.

Mészáros Cecília (14) két gólt szerzett Fotó: Unger tamás

Már a 4. percben szöglet után gólt fejelt a bolgárok ellen öt találatig jutó Pápai és egy perccel később − szintén szögletből − Plotnyikova talált a saját kapujába: 2-0. A folytatásban sem lassított a magyar csapat, a kazah lányoknak láthatóan egy céljuk volt: elkerülni a minél nagyobb arányú vereséget. A magyarok az első félidőben még négyszer betaláltak, így már az első félidőben eldőlt a mérkőzés (6-0). Szünet után sem változott a játék képe, a magyar együttes irányította a játékot. A kazahok is rásegítettek, a 65. percben ismét saját kapujukat vették be. Mészárosék futószalagon lőtték góljaikat, 9-0-nál Savanya büntetőt hibázott, ám egy perc múlva tizenegyesből betalált, beállítva a 10-0-s végeredményt. A két csapat nem volt egy súlycsoportban. Gólszerzők: Pápai 2 (4., 79.), Savanya 2 (14., 90.), Mészáros 2 (22., 70.), Plotnyikova (öngól, 5.), Vida (30.), Siber (40.), Sosnovszkaja (öngól, 65.).

A másik meccsen: Lengyelország–Bulgária 4-1.

Schumi Dorottya együttese az utolsó, keddi (12.30, Haladás Stadion, M4 Sport) lengyelek elleni mérkőzés eredménytől függetlenül kvalifikálta magát az elitkörbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában