Angyalföldi fellépés

2019.10.18. 21:08

Vasárnap Vasas–Haladás mérkőzést rendeznek

A labdarúgó NB II. 13. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Vasas FC vendége lesz.

Pum András

Németh Milán biztos pontja a Haladásnak

Fotó: Unger Tamás

Az angyalföldiek meglehetősen hektikusan szerepelnek a bajnokságban, győzelmek és vereségek váltogatják egymást. A legutóbbi négy fordulóban Győrött kikaptak 2-0-ra, aztán Nyíregyházán ugyan-ilyen arányban győztek, majd az MTK 4-1-re verte őket saját pályájukon, legutóbb pedig 4-0-ra nyert Szanyó Károly csapata Vácott. A 14 ponttal a nyolcadik helyen álló Vasas keretében több NB I-es múlttal rendelkező futballistát is találunk. Ivan Rados, Szivacski Donát, Tóth Bence, Birtalan Botond, Szatmári Lóránd, Balajti Ádám mellett az elnyűhetetlen veterán gólvágó, Tor­ghelle Sándor is a piros-kékeket erősíti.

A Haladás az elmúlt fordulóban, a Kazincbarcika (1-0) ellen megszerezte első idegenbeli győzelmét. A siker mellett biztató volt, hogy játékban és mentalitásban is előbbre lépett a zöld-fehér csapat. A vasiak hat vendégként lejátszott meccsük közül mindössze egyet – Csákvár (1-3) – veszítettek el. Ahhoz, hogy a 12. helyről a középmezőny elejére ugorjanak, pontot, de inkább ismét pontokat kell szerezniük.

Németh Milán biztos pontja a
Haladásnak
Fotó: Unger Tamás

– Tartalmasan telt a válogatott mérkőzések miatti kéthetes szünet, az első héten hasznos edzőmeccset vívtunk Ausztriában – mondta Supka Attila, a Haladás vezetőedzője. – Mondtam is a játékosoknak, az ott mutatott játékra lehet építeni a jövőben is. A mostani hét a Vasas-meccs jegyében telt, feltérképeztük ellenfelünket, tudjuk, mik az erősségei és hol sebezhető. Sok rutinos futballistája van, akik képesek egy-egy meccset eldönteni. Elöl különösen veszélyesek, Szatmárira, Balajtira, Bertalanra kell odafigyelnünk – az ő semlegesítésük kulcsfontosságú lehet. Abban biztos vagyok, hogy meglesznek a lehetőségeink – ezeket ki kell használnunk. Fontos továbbá, hogy megfelelő hozzáállással és akarattal futballozzunk, csak így lehetünk eredményesek. Tóth Dávid és Bosnjak Predrag sérült.

A próbajátékon ­szereplő belső védővel, Tar Zsolttal elégedett volt a szakmai stáb. Amennyiben a klub és a játékos megegyezik, a legutóbb Győrben futballozó játékos aláír Szombathelyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában