Kecskeméti vizit

2019.11.07. 19:59

A Kataja elleni siker után bajnoki következik

A hétközi FIBA Európa-kupa-forduló után most újabb bajnoki vár az Egis Körmend kosárcsapatára. A piros-feketék pénteken Kecskeméten vizitálnak, a KTE-Duna Aszfalt elleni mérkőzés 18 órakor kezdődik a Messzi István Sportcsarnokban.

Tóth Judit

Sok hárul a körmendi magas emberekre, de Travis Taylor a Kataja ellen is jól teljesített

Fotó: Szendi Péter

Nincs könnyű helyzetben az Egis Körmend kosárcsapata, hiszen meglehetősen feszes tempót diktál számára a bajnoki és a nemzetközi versenynaptár. A piros-feketék kedden a finn Kataja Basket együttesével találkoztak a FIBA Európa-kupa 3. fordulójában.

A vasi alakulat csak a második félidőben tudta megtörni a dinamikusan játszó, faulthatáron védekező és eleinte igen pontosan célzó finneket, de végül azért meglett a győzelem. A piros-feketék igen jól mentelenek a FIBA-sorozatban, először idegenben a jóval esélyesebbnek tartott dán Bakken Bears ellen nyertek, utána pedig hazai pályán a Legia Warszawát győzték le. Hibátlan mérleggel a Körmend vezeti a nemzetközi sorozat H csoportját.

Sok hárul a körmendi magas emberekre, de Travis Taylor a Kataja ellen is jól teljesített
Fotó: Szendi Péter

– A továbbjutás szempontjából nagyon fontos, hogy megnyerjük a hazai mérkőzéseinket a FIBA-sorozatban, ez eddig sikerült is. A Kataja ellen nem volt könnyű dolgunk, mert egy kissé fáradt a csapat. Nagyon sok mérkőzést játszunk, és a sérülések miatt a rotációs lehetőségeink is beszűkültek – mondta Matthias Zollner vezetőedző. – Kiélezett csata volt, mindkét csapat elszántan és keményen küzdött a győzelemért. Nagyjából elégedett vagyok a fiúkkal, mert a végjátékban jobban koncentráltak, és hozták a kötelezőt, de bizonyos játékelemekben muszáj javulnunk, mert ez így kevés lesz a következőkben. Elsősorban a védekezésre és a lepattanókra gondolok. Ezen a területen sokszor komoly hibáink vannak. Az még könnyebben megbocsátható, ha egy-egy dobás kimarad, mert az benne van a pakliban. Persze ez nem jelenti azt, hogy egy rossz büntetőszázalék ne lenne bosszantó. Az a filozófiám, hogy fejlődni kell a játékban, és ez magával hozza az eredményeket.

Kemény dió lesz a Kecskemét pénteken este a piros-feketéknek, mert az előző szezonokban sem jártak túl sok szerencsével a hírös városban. Forray Gábor csapata szorosan a Körmend mögött – a negyedik helyen – van a tabellán.

– Tudjuk, mire számíthatunk Kecskeméten, rutinos ellenfelünk a fizikális játékot képviseli. Jó lenne, ha megszűnne az a mumus, hogy idegenben nehéz, sőt szinte lehetetlen nyerni. Megérezzük Keller Ákos hiányát, többet játszanak a magas embereink, ráadásul a rotációnk sem teljes sérülések miatt. Ennek ellenére azt mondom, ha kézben tartjuk a játékot, ha mi diktáljuk a tempót, nyerhetünk Kecskeméten – összegzett Zollner mester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában