A legjobbak között Ausztriában

2019.11.10. 18:45

A teniszező Tihanyi Luca az osztrák U15-ös párosok mezőnyében remekelt

Az előkelő negyedik helyen zárta az ausztriai korosztályos (U15) tenisz-csapatbajnokságot osztrák partnerével a kőszegi Tihanyi Luca.

Tóth Gábor

Balról Kirnbauer Laura és Tihanyi Luca

Fotó: Tihanyi Roland

Tihanyi Luca, a kőszegi Bersek József Általános Iskola 8. osztályos tanulója a Sport Hotel Kurz egyesület U15-ös csapatában osztrák partnerével – Kirnbauer Laurával – megnyerték a korosztályos tartományi bajnokságot, és ezzel burgenlandi színekben kvalifikálták magukat az országos korcsoportos csapatbajnokság döntőjébe.

A finálénak október közepén a karintiai Wolfsberg adott otthont. A magyar–osztrák kettős kiemeltként a negyeddöntőben kezdett, rögtön szép sikerrel, ugyanis a Feldkirchen gárdáját biztosan verte 3-0-ra. Az elődöntőben következett a favorit Niederösterreich Sankt Johann. A rutinosabb, idősebb, igazán képzett játékosokat felvonultató ellenfél végül 2-1-re jobbnak bizonyult. A bécsi Pötzleisndorf elleni bronzmérkőzés is nagy csatát hozott, Tihanyiék végül 6:4, 5:7, 8:10 arányban maradtak alul. Luca remekül teljesített, hat mérkőzéséből négyet megnyert.

Balról Kirnbauer Laura és Tihanyi Luca
Fotó: Tihanyi Roland

– Egy országos bajnokságban negyediknek lenni szép eredmény, ugyanakkor örülök, hogy Luca nem igazán elégedett ezzel a helyezéssel – értékelt Tihanyi Tibor, Luca edzője, egyben nagyapja. – Hosszú út, rengeteg edzés, sok jó ellenfél, egy sor remek mérkőzés vezetett idáig. A legfontosabb pedig az, hogy komoly tapasztalatokkal gazdagodott, látta, saját bőrén érezte, hogy miben kell fejlődnie – mert még sok van benne. És az sem mellékes, hogy Lucáék párosa jövőre is ebben a korosztályban szerepelhet, akkor már minimumelvárás lesz tőlük a dobogó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában