vasi siker

2019.11.09. 21:08

Aranyérmet szerzett távolugrásban a paraatlétikai világbajnokságon a szombathelyi Ekler Luca

Csütörtökön kezdődött meg az Egyesült Arab Emírségekben a para atléták idei – a jövő évi paralimpiára is kvalifikáló – világbajnoksága.

Horváth Erika

Fotó: MASZ

A női távolugrás T38-as kategóriájában a szombathelyi Ekler Luca – jelenleg a TFSE atlétája – szombaton állt rajthoz. Nagy esélyesként indult, hiszen ő tartja a világcsúcsot 5,51 méterrel. Kihívója persze nem egy akadt, ott volt a mezőnyben például a címvédő, az orosz Margarita Goncsarova is.

Nos, új világbajnokot avattak, mert Luca maga mögé utasította a mezőnyt.

A harmadik sorozatban elért 5,31 méter volt a legjobbja, ezzel megjavította Goncsarova négy évvel ezelőtt elért világbajnoki csúcsát (5,09) is. Az ezüstérmet az orosz rivális szerezte meg 5,10 méterrel, a bronzérmes a brit Olivia Breen lett 4,93-dal. A 21 éves Ekler Luca győzelmével jövő évi tokiói paralimpiára kvótát szerzett. De még vannak feladatai Dubaiban is, hiszen 100 és 200 méteres síkfutásban is nevezték. Előbbi versenyt kedden, utóbbit szerdán rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában