Kosárlabda

2019.11.08. 07:00

Eddig remekül teljesít a Falco

Mind a Bajnokok Ligájában, mind az NB I.-es pontvadászatban remekül teljesít eddig a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely kosárcsapata.

Tóth Gábor

Fotó: Unger Tamás

A Falco a Dijon elleni vereséggel (87-68) kezdte a BL-szezont – de gyorsan talpra állt a franciaországi fiaskó után. Elverte a PAOK-ot (76-66), aztán igaz, hogy kikapott Spanyolországban, de meglepte a Zaragozát (70-69), majd pedig átgázolt a Bonn gárdáján (91-59) – utóbbi győzelemre sokan felkapták a fejüket. Sűrű a D csoport tabellája, négy csapat is két győzelemmel, két vereséggel áll.

Gasper Okorn vezetőedző már talán a BL-továbbjutásban reménykedik
Fotó: Unger Tamás

Négy forduló után nem tűnik lehetetlennek, hogy a Falco az első négy hely valamelyikén zár, és továbbjut a csoportból. Persze még tíz csoportmeccs vár mindenkire. Igaz, már az is bravúr, hogy erről tanakodhatnak a szurkolók, a honi kosárbarátok. A Falco kedden a török Besiktas vendégeként lép pályára Isztambulban – magyar idő szerint 18 órakor.

A bajnokságban a 7. forduló következik a hét végén. A Falco–Sopron-meccset elhalasztották, mert nemzetközi asztalitenisz-tornának ad otthont az Arena Savaria. November 27-én pótolnak a felek. A címvédő Falco veretlenül menetel a bajnokságban, a Szeged, a Zalaegerszeg, a Kaposvár és az Oroszlány is fejet hajtott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában