Gadó Indiában

2019.11.25. 18:29

Erősember-vb-t rendeznek hétvégén

A hétvégén India ad otthont az SCL (Strongman Champions League) könnyűsúlyú erős­ember-világbajnokságnak – a mezőnyben egyedüli magyar versenyző a szombathelyi Gadó András lesz.

Tóth Gábor

Gadó András felkészülése jól sikerült Fotó: Unger Tamás

Fotó: © Unger Tamás

Tizenkét ország 23 sportolója feszül neki a súlyoknak. A mezőnyben Gadó András képviseli a szombathelyi, egyben a magyar színeket. A szombati selejtezőben négy versenyszámot rendeznek, a tíz legjobb sportoló jut tovább a vasárnapi döntőbe.

– Mivel a vb-t eléggé a versenyszezon végén rendezik, egy teljesen új felkészülési menetrendet, szisztémát kellett összeállítanom – jelezte Gadó András. – Szerencsére elég jól sikerült a felkészülésem, a formaidőzítésem, remek eredményeket értem el az edzéseken. Úgy érzem, hogy kiváló formában, nagyszerű erőállapotban várom a vb-t. Sokat edzettem, rengeteg munkát tettem bele a felkészülésbe. A mezőnyből csak egyetlen amerikai fiút ismerek, sok ismeretlen ellenféllel kell felvennem a versenyt, de bizakodó vagyok.

Gadó András felkészülése jól sikerült Fotó: Unger Tamás

Gadó András kedden utazik el Indiába. A szerda és a csütörtök várhatóan az akk­limatizálódással telik majd, pénteken már neki lehet feszülni a súlyoknak. Szombaton a selejtező nyitja a vb-t, és remélhetőleg a vasárnapi fináléban is közönség el léphet a szombathelyi erősember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában