Kosárlabda

2019.11.28. 19:37

Folytassa, Körmend! – Lett, ukrán és holland ellenfél a második csoportkörben

Lett, ukrán és holland ellenfelekkel folytatja az Egis Körmend kosárcsapata a FIBA Európa-kupa második csoportkörében. Már megvannak a tervezett időpontok, a piros-feketék ebben az évben kétszer lépnek pályára a rangos nemzetközi sorozatban.

Tóth Judit

Egy dicséretes szakaszt már maga mögött tudhat Matthias Zollner csapata, jöhet a következő

Fotó: Szendi Péter

Az Egis Körmend kosárcsapata másodikként jutott tovább a FIBA Európa-kupa első csoportköréből. A piros-feketék a H csoportban négy győzelemmel és két vereséggel a dán Bakken Bears mögött végeztek, így a K csoportban folytatják a nemzetközi küzdelmeket. Ellenfeleik között ott lesz a lett Ventspils, az ukrán Kijev Basket és a holland Landstede Hammers Zwolle.

Egy dicséretes szakaszt már maga mögött tudhat Matthias Zollner csapata, jöhet a következő
Fotó: Szendi Péter

– Az alapvető célt, hogy továbbjussunk a csoportból, elértük. A körülményeket figyelembe véve szerintem elfogadhatóra sikerült a szereplésünk. Azt gondolom, hogy a következő kör azért nehezebb lesz, de reális esélyünk van arra, hogy innen is továbbmenjünk. Mindig a következő meccsre koncentrálunk, és arra törekszünk, hogy minél több győzelemmel örvendeztessük meg szurkolóinkat, támogatóinkat és messze vigyük Körmend város hírnevét. Első ellenfelünk a Ventspils lesz majd december 11-én, hazai pályán. A lett csapatot ismerjük, hiszen korábban már játszott vele szombathelyi riválisunk, a Falco. Azt gondolom, hogy nyerhetünk a lettek ellen, mert eddig nem mutattak kiegyensúlyozott teljesítményt. Az ukrán Kijev Basket is változó formában játszott ez idáig, míg például hazai pályán nagyot botlott a Minszk ellen, addig idegenben megverte a fehérorosz együttest. A Landstede Hammers Zwolle jelenleg vezeti a holland bajnokságot, de ők sem legyőzhetetlenek – mondta bizakodva a Körmend ügyvezetője, Hajba Ádám.

Már megvannak a FIBA Európa-kupa második csoportkörének meccsidőpontjai, a Körmend mérkőzései a tervek szerint az alábbiak szerint alakulnak. December 11.: Egis Körmend–Ventspils. December 18.: Kijev Basket–Körmend. Január 8.: Landstede Hammers Zwolle–Körmend. Január 22.: Vents­pils–Körmend. Január 29.: Körmend–Kijev Basket. Február 5.: Körmend–Landstede Hammers Zwolle.

A kezdési időpontokról még folyik az egyeztetés.

A piros-feketék csütörtökön este érkeztek meg Finnországból, de nincs megállás, Matthias Zollner vezetőedző már pénteken edzést vezényel csapatának. Pénteken a vasi együttes fiataljai közül többen ünnepi alkalomra készülnek. Érsek Marcell, Kiss Benedek, Kiss Mátyás, Martinez Ralf, Clemens Habel Andrich és Balogh Máté mind a Körmendi Kölcsey Ferenc Gimnázium végősei, és pénteken este tartják szalagavatójukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában