Helyi sport

2019.11.07. 20:08

Gyalogoltak egy nagyot Körmenden

Nagy sikert aratott a Világgyalogló nap elnevezésű rendezvény a Rába-parti városban.

Tóth Gábor

Lelkes fiatalokból nem volt hiány

Fotó: VN/Baranyai Sándor

A „Körmend 775” eseménysorozathoz és a Világgyalogló naphoz csatlakozva szerveztek a Rába-parti településen közös gyaloglást. A 4,1 km-es útvonal érintette Körmend Monarchia korabeli épületeit, a városi sétán az Olcsai-, a Somogyi- és a Kölcsey-iskola diákjai, érdeklődő körmendi felnőttek vettek részt, valamint Fazekas Nándor 237-szeres válogatott kézilabdázó.

A száz évnél idősebb építményekről (honvédlaktanya, Korona-ház, Heiszig-ház, Sonnevend-ház, tiszti ház, városháza, polgári iskola, zsinagóga, Grünbaum-ház, járásbíróság, katolikus templom, obeliszk, Batthyány-Strattmann-kastély­együttes) Móricz Péter történész mesélt. A várostörténeti túrát végül 286-an gyalogolták végig – az Olcsai-iskolához történő visszaérkezéskor Fazekas Nándor telefonja 4,82 km megtételét mutatta.

Lelkes fiatalokból nem volt hiány
Fotó: VN/Baranyai Sándor

– A túrán sikerült a gondolatokat felszabadítani, vidámságot vinni a hétköznapokba, megértetni a gyermekekkel, hogy beszélgetni nem csak telefon segítségével lehetséges – fogalmazott Baranyai Sándor főszervező. – Bemutattuk, hogy Körmend milyen patinás épületekkel rendelkezik, hogy van egy nagy zöld terület a városban, a Várkert, ahová el lehet menni sétálni, friss levegőt szívni, egy kis egészségmegőrző sétát megejteni. Nagy siker volt a rendezvény, amelyet 2020 októberében megpróbálunk megismételni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában