női válogatott

2019.11.12. 22:04

Négygólos magyar siker a Haladás Stadionban

Női labdarúgó Európa-bajnoki selejtező-mérkőzésen a magyar válogatott biztosan verte Lettországot. A Haladás-Viktória kapusa, Bíró Barbara büntetőt védett.

Pum András

Magyarország-Lettország 4-0 (2-0). -Szombathely, 500 néző, női labdarúgó Európa-bajnoki selejtező-mérkőzés, F csoport, 4. forduló, vezette: Tsiareska (fehérorosz).

Magyarország: Bíró – Papp, Turányi, Szabó, Csiki (Pinczi, 46.) – Fenyvesi, Csiszár, Rácz – Jakabfi (Pusztai, 60., Vágó, Zeller (Kocsán, 73.). Szövetségi kapitány: Markó Edina.

Lettország: Ibramigova – Rocane, Valaka (Linina, 82.), Spruntule, Sondore – Sevcova, Girzda, Krumina – Miksone, Zaicikova (Tumane, 65.), Voitane (Matisa, 90.). Szövetségi kapitány: Matiss Didzis.

Szombathelyen délelőtt tíz órakor eleredt az eső és hét órán keresztül, azaz délután ötig felválta szemerkélt, vagy szakadt. Szerencsére az este nyolc órai tehát kezdésre elállt az eső és a körülményekhez képest jó talajú, de vizes pályán futballozhattak a csapatok. A magyarok kezdőjében két Haladás-Viktóra-játékos, a kapus Bíró Barbara és a középpályás Rácz Zsófia szerepelt – Horti Boglárka a kispadon ült. Nagy lendülettel kezdett a magyar válogatott, a második percben már a lett kapus, Ibragimova bravúrjára volt szüksége a vendégcsapatnak.

A hetedik percben pedig Csiszár Henriett fejelt jó helyzetből fölé. A 12. percben Fenyvesi remek labdát adott a bal oldalon Vágónak, aki betört a tizenhatoson belülre, középre passzolt és az érkező Jakabfi nyolc méterről a jobb sarokba lőtt (1-0). Támadásban maradtak a magyarok, a játék főleg a vendégtérfélen folyt – Vágó egy támadáson belül két gólt is szerezhetett. A 29. percben Zellert buktatták a tizenhatoson belül – a büntetőt Vágó a jobb kapufára, majd a kipattanót a hálóba helyezte. Ám a játékvezető érvénytelenítette a gólt, mivel a szabályok szerint a kapufáról kipattanót a büntetőt elvégző egyből nem lőheti a hálóba. A 36. percben aztán megszületett a második találat, Zeller 25 méterről óriási gólt lőtt a bal felső sarokba (2-0). Az első félidőben egyértelműen a magyar együttes dominált, több góllal is vezethetett volna.

Szünet után az 55. percben egy szöglet után Fenyvesi úgy lőtt hat méterről, balról a hálóba, hogy az egy védőn is megpattant (3-0). Noha a magyar csapat uralta a meccset, a 62. percben Voitanie felső kapufát lőtt. A 77. percben egy jobb oldali beadást a hosszún érkező Pusztai öt méterről a léc alá lőtt (4-0). A 85. percben Papp nagy becsúszással szabályosan szerelte Rocanét a tizenhatoson belül, a bíró azonban büntetőt ítélt, Papp pedig megkapta második sárga lapját, s így a pirosat. A tizenegyest Miksone a bal sarok felé lőtte, de Bíró a kapufára tolta a lövést.

A magyar válogatott sokkal jobban és veszélyesebben játszott ellenfelénél, egy pillanatig sem forgott veszélyben győzelme.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában