futóverseny-sorozat

2019.11.22. 20:14

Németh Bálint stájer összetett győzelme

Nyolc Vas megyei versenyző lehetett ott a stájer fürdők utcai futóverseny-sorozatának ünnepélyes eredményhirdetésén. A szentgotthárdi Németh Bálintot köszöntötték összetett győztesként.

Vas Népe

Jobbról a harmadik Németh Bálint, a bal szélen Woki Edina – a két legeredményesebb Vas megyei futó. Fotó: Thermenlan

A hagyományos stájer fürdők utcai futóverseny-sorozatának (Thermen&Vulkanland Steiermark Laufcup) ünnepélyes eredményhirdetését ezúttal a Feldbach melletti Leitersdorfban rendezték. Öt helyszínen – Leitersdorfban, Bad Waltersdorfban, Bad Blumauban, Fürstenfelden és Loipersdorfban – lehetett pontokat gyűjteni. A helyezéseket, időeredményeket, lefutott kilométereket összesítik, a félmaratoni győzelemért jár a legtöbb pont. A legjobbakat év végén egy záró rendezvényen díjazzák, ahova a pontverseny legjobb férfi és női 1–30. helyezettjét hívják meg. Ezúttal kilenc magyar – köztük nyolc Vas megyei – futó kapott meghívást. A férfiak mezőnyében – szoros versenyben – a szentgotthárdi Németh Bálint lett az összetett győztes, aki csak két éve kezdett el versenyszerűen futni, leginkább félmaratoni távokon.

Jobbról a harmadik Németh Bálint, a bal szélen Woki Edina – a két
legeredményesebb Vas megyei futó. Fotó: Thermenlan

Egyéni csúcsa 1:22:50. A legjobb magyar női eredmény a szintén szentgotthárdi Woki Edina nevéhez fűződik. Edina, aki idén a tíz kilométeres távokon versenyzett és szervezőként is részt vett a rendezvényeken, az ötödik helyen végzett. Mindkét gotthárdi futó az öt állomásból négyen állhatott dobogóra. A további meghívott eredményes vasi futók: Bíró László, Borbély Sándor, Kovács Balázs, Woki Zoltán (mind Szentgotthárd), Kovács Márta, László Ervin (mindkettő Szombathely). Az eredményhirdetésen értékes nyereményeket sorsoltak, az estét pedig élőzenés állófogadás zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában