Hárman is győztek

2019.11.12. 19:05

Pályán az NB II-es vasi női kézilabdacsapatok

Az NB II-es női kézilabda-bajnokság 7. fordulójában győzelmet aratott a Körmend, a Bük és a Celldömölk, kikapott viszont a Sárvár.

Tóth Gábor

Fotó: BENKO SANDOR

Körmendi DMTE–Egerszegi KK 25-20 (11-11). Körmend, 60 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Kolarovszki, Lábadi.

Körmend: Dudora – Rábai 1, Huszár 1, Zsiga 3, Török 4, Csépke 3, Herczeg. Csere: Anek (kapus), Cser 4, Őri, Horváth D. 2, Szalai, Somlai 1, Kiskós 6, Varga K. Edző: Varga Andrea.

A két közvetlen rivális motiváltan, ám sok hibával kezdett. Hullámzott a játék, sokáig fej fej mellett haladtak a csapatok. A félidő közepére háromgólos előnyre tettek szert a hazaiak, ám szünetig a vendégek egalizáltak. A második félidőt dinamikus kézilabdával nyitotta a Körmend. Egy 6-1-es sorozattal tetemes előnyre tett szert. Megnyugtató fórját pedig a folytatásban biztosan őrizte, végül megérdemelt győzelmet aratott.

Büki TK–SZESE Győr 34-18 (17-11). Bük, 130 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, v.: Gilitsch, Lebár.

Bük: Büki – Szuhogyi 6, Szabó N. 3, Guttyán 5, Szabó R. 4, Cseledi 4, Baranyai 1. Csere: Szalai N. (kapus), Gősi 2, Schuszter, Szabó D. 6, Kelemen 2, Marton, Koósz, Megyeri, Tóth B. Edző: Bölöni Roland.

A hazai csapat gyorsan jelezte a Győrnek, hogy kevés jóra számíthat. A vendégek lelkesen játszottak, amíg bírták erővel, üldözték a házigazdát. Az eredményes támadójátékkal előrukkoló Bük az elejétől kézben tartotta a találkozót, fokozatosan növelte előnyét. A végére már csak a különbség maradt kérdéses. Bölöni Roland együttese így továbbra is hibátlanul vezeti a tabellát.

 

Celldömölki VSE-Vulkán Fürdő–Alba Fehérvár KC U22 37-21 (17-11). Celldömölk, 100 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Gréczi, Koltai.

CVSE: Tömő – Kazári 1, Szomorkovits A. 7, Füzfa, Freiberger 6, Szecsődi 11/10, Bagics 2. Csere: Szomorkovits L. 7/5, Balogh V., Geiger, Győrffy 3, Szalai, Marton, Giczi. Edző: Salamonné Csótár Adrienn.

A mérkőzés 20. percéig fej fej mellett haladtak a csapatok. A vendégek egy-két góllal megléptek, amire a celliek rendre válaszoltak. Aztán a CVSE megrázta magát, jó védekezésének, remek kapusteljesítményének, a kiharcolt és értékesített büntetőknek köszönhetően elhúzott hat góllal (27. perc: 15-9). A második játékrészben a hazaiak továbbra is szervezetten, fegyelmezetten, lendületesen játszottak, tovább növelték előnyüket, biztosan nyertek.

Sárvárfürdő Kinizsi–Mosonmagyaróvári KC U22 22-26 (8-13). Sárvár, 100 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, v.: Ihász, Papp.

Sárvár: Jurik – Peitli 2, Jenőfi 5/2, Doncsecz 4/1/ Soós 1, Cser, Kiss 2. Csere: Varga Á. (kapus), Gerencsér 3, Vajda 5, Horváth E., Farkas, Dávid, Barabás, Marton, Szemes. Edző: Farkas Veronika.

A több NB I-es játékossal felturbózott Mosonmagyar­óvár erődemonstrációs szándékkal érkezett Sárvárra. A Kinizsi egy ideig tartotta magát, ám a vendégek nyitott védekezése ellen nem volt ellenszere (15. perc: 5-9). A vendég könyörtelenül kihasználta a Sárvár hibáit, ötgólos előnyre tett szert. Szünet után a hazaiak szigorítottak a védekezésükön, felzárkóztak, az utolsó öt perc 20-22-es állásról kezdődött. De a hajrá a vendégeknek sikerült jobban, így első hazai meccsükön vesztesen hagyták el a pályát a sárváriak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában