kézilabda-bajnokság

2019.11.26. 18:17

Rangadót nyertek a Bük női kézisei

Az NB II-es női kézilabda-bajnokság 9. fordulójában rangadót nyert a Bük, begyűjtötte a győzelmet a CVSE és a Sárvár is, a Körmend viszont kikapott.

Tóth Gábor

Bük-Körmend NB II. kézilabda UT Guttyán

Fotó: © Unger Tamás

Körmendi DMTE–KK Ajka 25-30 (15-12). – Körmend, 50 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Gilitsch G., Lebár B.

Körmend: Dudora – Rábai 4, Horváth D. 6, Zsiga 6, Török 3, Őri 2, Kiskós 1. Csere: Anek (kapus), Herczeg 2, Szalai, Somlai, Bokor 1, Cser, Huszár. Edző: Varga Andrea, Kiskós Kitti.

A mérkőzés elején felváltva estek a gólok, hol egyik, hol másik csapat vezetett. Majd a félidő második felében háromgólos előnyre tett szert a Körmend, amiből kettőt megtartott a szünetig. A második játékrész is gólváltásokkal kezdődött, azonban a folytatásban a hazaiak védekezése szétesett, és támadásban sem sikerült a kidolgozott helyzeteket góllal befejezni. Így fordított, majd fokozatosan növelte előnyét a vendég, végül megnyerte a mérkőzést.

Bük-Körmend NB II. kézilabda UT
Guttyán

Büki TK–Mosonmagyaróvári KC U22 36-30 (18-16). – Bük, 200 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Bán-Farkas L., Miskó D.

Bük: Angyalka – Szuhogyi 4, Szabó N. 3, Guttyán 7/1, Szabó R. 1, Cseledi 4, Baranyai 2. Csere: Szalai N. (kapus), Gősi 2, Schuszter 1, Szabó D. 12/3, Kelemen, Marton, Megyeri, Tóth B. Edző: Bölöni Roland.

Bátortalanul kezdte a rangadót a Bük, gyors indításokból a vendég szerzett gólokat (2-6). Aztán a BTK feljavult támadásban, kevesebb labdát adott el, és 8-10 után a zsinór­ban szerzett hat góllal átvette a vezetést (14-10). Jó tempó és gyors játék jellemezte a találkozót – a félidő végéig faragott hátrányából a Mosonmagyaróvár. A szünet után is jól teljesített a házigazda, mind támadásban, mind védekezésben jobb volt ellenfelénél. Egyre nőtt a hazai fór, végül örömjátékkal aratott – ilyen arányban is megérdemelt – győzelmet a házigazda. A Bük ezzel megelőzte legfőbb riválisát, és a tabella élére állt.

Celldömölki VSE-Vulkán Fürdő–Vady Mosonszolnok 36-23 (20-11). – Celldömölk, 100 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Bab Á., Szabóné Sz.

CVSE: Tömő – Kazári 7, Szomorkovits A. 9, Füzfa, Frei­ber­ger 7, Szecsődi 4, Bagics 1. Csere: Szomorkovits L. 4/1, Balogh V., Geiger, Győrffy 4, Szalai, Marton, Giczi. Edző: Salamonné Csótár Adrienn.

A mérkőzés első percétől a CVSE irányított, kétséget sem hagyott afelől, hogy otthon kívánja tartani a két pontot. A remek kapusteljesítmény jó védekezéssel társult, és sorra születtek a gyors hazai találatok (10. perc 7-2). A celliek tartották az ötgólos előnyüket a félidő 25. percéig, majd ritmust váltva elhúztak kilenc góllal. A második játékrészben sem engedte erőre kapni ellenfelét a celldömölki gárda, lendületes játékkal tovább növelte előnyét, és magabiztos győzelmet aratott.

VKL SE Győr–Sárvárfürdő Kinizsi 25-27 (8-12). – Ikrény, 50 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Hársfalvi Zs., Mórocz R.

Sárvár: Jurik – Peitli 2, Jenőfi 7/1, Doncsecz 4, Soós 2, Cser 4, Vajda 3. Csere: Varga Á., Bokor (kapusok), Gerencsér 1, Barabás, Kiss N. 3, Farkas L., Dávid, Marton 1, Szemes. Edző: Farkas Veronika.

Feszült hangulatban, mindkét oldalon sok technikai hibával és kihagyott ziccerekkel kezdődött a mérkőzés (10. perc:1-1). A vendégek rendezték előbb a soraikat, és szigo­rodó védekezésüknek köszönhetően az első játékrész végére négygólos előnyre tettek szert. Szünet után sokáig felváltva potyogtak a gólok, majd a Sárvár hat góllal elhúzott (48. perc: 15-21). A végjáték a győ­rieké volt, de két gólt megőrzött az előnyéből a vasi gárda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában