Helytállt a Haladás VSE

2019.12.02. 22:00

A vasi sakkozók megnehezítették a bajnoki címvédő dolgát

Az NB I-es sakkcsapatbajnokság 3. fordulójában a Haladás-VSE Infraplan I. vereséget szenvedett a bajnoki címvédő Nagykanizsától.

Pum András

Kiss Attila hosszú játszmában remizett

Fotó: Unger Tamás

Haladás VSE-Infraplan I.–Tungsram-Aquaprofit Nagykanizsa I. 4–8. – Szombathely, NB I-es férfi-sakkcsapatbajnoki mérkőzés.

A Haladás két bravúros győzelemmel várta a sokszoros bajnok, bajnoki címvédő – szintén két győzelemmel rajtoló – Nagykanizsát.

A zalaiak nagyon erős összeállításukban ültek asztalhoz, a szombathelyiektől Ruck Róbert hiányzott.

Az első táblán két nemzetközi nagymester, a horvát Zdenko Kozul és a szlovén Luka Lenic szerepelt. Kozul nagyon jól játszott és biztonságos döntetlenre hozta ki a mérkőzést.

A 2. táblán ifj. Héra Imre a középjátékban gyalogot áldozOtt, ám az ezzel járó támadást ellenfele, az ukrán Volokitin kivédekezte és végül megnyerte a partit.

A 3. táblán Mladan Palac nagyon jó partit játszott Bánusz Tamással, a végjátékban abszolút döntetlen volt az állás, ám Palac ­rossz tervet választott és kikapott.

A 4. táblán Németh Miklós és Márkus Róbert óvatosan játszva döntetlenre végzett.

Kiss Attila hosszú játszmában remizett
Fotó: Unger Tamás

Az ­5.-en dr. Kovács Gábor riválisa, Ivan Ivanisevic megnyitásból fölénybe került és megnyerte a partit.

A 6. táblán Petényi Tamás a középjátékban minőségi előnyre tett szert, de ellenfele, Kántor Gergely két pluszgyalogja révén tartani tudta a döntetlent.

A 7. táblán Kiss Attila Aczél Gergellyel hosszú végjátékba nyúló partit vívott, Kiss bástyát áldozott, végül örökös sakkal döntetlenre végződött a parti.

A 8. táblán Borhy Marcell és Medvegy Zoltán összecsapása hozta a nap leghosszabb, közel 80 lépéses partiját. A vezérvégjátékban Medvegy gyalogelőnyt szerzett és – habár Borhy közel állt a döntetlenhez – ezt nyerésig tudta fokozni.

A 9. táblán Lakos Nikoletta időzavarba került, amit az olimpiai bajnok Ribli Zoltán rutinosan kihasznált és győzött.

A 10. táblán Csonka Attila szép megnyitáskezelés után ellenfelét, ifj. Galyas Miklóst tisztáldozatba kényszerítette. Hosszú végjátékban ellenfelének kevésnek bizonyult a tisztért kapott gyalog, így Csonka nyert.

 

A 11. táblán Ruck Tamás a középjátékban egy-két pontatlan lépés miatt alulmaradt a női olimpikon Gara Tícia ellen.

Az utolsó, 12. táblán Magyar András jó megnyitáskezelés után végig kézben tartotta a partit, magabiztosan győzött.

Összességében nem született meglepetés, érvényesült a papírforma, a szombathelyiek előzetesen négy pontot reméltek – ezt teljesítették is.

Győzött: Csonka, Magyar. Remizett: Kozul, Németh M., Petényi, Kiss A.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában