Balogunyom TK

2019.12.17. 18:40

Balogunyomi tekesikerek

A serdülő és ifjúsági tekézők országos egyéni bajnokságainak döntőiben a vasiak közül legjobban a Balogunyom TK versenyzői szerepeltek.

Pum András

Horváth Flórián (balról) és Horváth Márton Fotó: Balogunyom TK

A megyei, területi és regionális selejtezők után Székesfehérváron rendezték az Országos Serdülő Fiú egyéni sprint és összetett bajnokságot. A 32 versenyző az egyéni számban 120 vegyes gurítást teljesített. A legjobb vasi, Simon Szabolcs (Horváth-Gravitáció) a kilencedik helyen végzett 534 fás eredményével. Másnap az izgalmas sprintverseny következett. A 32 résztvevőt párokba sorsolták, akik két szettben 20-20 vegyes gurításban mérték össze tudásukat. Itt a vasiak közül Karba Noel jutott a legtovább, a szentgotthárdi tekéző a legjobb nyolc között esett ki.

Horváth Flórián (balról) és Horváth Márton Fotó: Balogunyom TK

Összetettben (az egyéniben és a sprintben elért eredményeket adták össze) megyénk sportolói közül Karba Bálint (Szentgotthárd) 698 fás teljesítményével végzett a legjobb pozícióban: 12. lett. Szegeden az Országos Ifjúsági Fiú egyéni sprint és összetett bajnokságot rendezték – ugyanolyan lebonyolítással, mint a serdülőknél. A vasiak közül egyéniben a hetedik helyen végzett balogunyomi Horváth Flórián 565 fával teljesített a legjobban. Sprintben is a balogunyomiak jeleskedtek, Horváth Flórián mellett bátyja, Horváth Márton is a döntőbe jutásért vívott mérkőzésen kapott ki, mindketten bronzérmet szereztek. Összetettben Horváth Flórián volt a legjobb vasi, a balogunyomi sportoló 768 fával a negyedik helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában