teke

2019.12.23. 19:30

László Kata csillogó éremkollekciója

Jól szerepeltek a vasi versenyzők az országos leány egyéni ifjúsági, valamint a férfi szenior tekebajnokság döntőjében. A szentgotthárdi László Kata mindhárom színű éremből szerzett egyet-egyet.

Pum András

László Kata három érmet is begyűjtött

Fotó: Lakatos Krisztián

Az országos ifjúsági leány (U23) egyéni tekebajnokság döntőjét Tiszakécskén rendezték – összesen 16 versenyző kvalifikálta magát az alföldi megmérettetésre. Megyénket a női csapat híján az ausztriai Kleinwarasdorfban tekéző, de Szentgotthárdon élő László Kata képviselte.

A klasszikus, 120 vegyes gurításos számban a 19 éves Kata 562 fával az ezüstérmet szerezte meg. A sprint versenyszámban bajnoki címet ünnepelhetett, miután mind a négy ellenfelét legyőzte. Összetettben pedig 763 fás teljesítménnyel a bronzérmet érdemelte ki (az 562-höz a legjobb sprinteredménye, 201 adódott hozzá.)

László Kata három érmet is begyűjtött
Fotó: Lakatos Krisztián

A szeniorok országos döntőjét a fővárosban, az FTC-csarnokban rendezték. A 36 férfi finalistának is 120 vegyes gurítást kellett teljesíteni. Megyénket négyen, Szijj László és Baranyai Ernő (Sárvári Kinizsi), Bodnár Béla (Rum), Kozmor László (Nagymizdó) képviselték.

A legjobban Szijj László szerepelt, a Rába-parti versenyző 539 fával a nyolcadik helyen végzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában