asztalitenisz

2019.12.15. 20:56

Második helyen telelhet a Celldömölki VSE

Idei utolsó bajnokiját nagyon magabiztosan nyerte meg a CVSE-Swietelsky-Jufa Hotels extraligás férfi-asztaliteniszcsapata. Klampár Tibor együttese a második helyen telel.

Horváth Erika

Szita Márton mindhárom meccsén nyert Fotó: Unger Tamás

Fotó: © Unger Tamás

SZERVA ASE–CVSE-Swie­telsky-Jufa Hotels 1-6. – Szécsény, férfi-asztalitenisz Extraliga-mérkőzés.

Páros: Jakab, Ingemar–Fazekas, Szita 2:3 (-8, 13, -6, 8, -6) (0-1). Egyéni: Jakab–Szita 1:3 (-6, 5, -9, -9), Németh J.–Fazekas 0:3 (-9, -1, -7), Ingemar–Kriston 1:3 (12, -5, -7, -10), Jakab–Fazekas 3:1 (9, -3, 4, 6) Ingemar–Szita 0:3 (-9, -5, -6), Podpinka–Kriston 0:3 (-4, -4, -6) (1-6).

A tabellán második celldömölkiek a negyedik Szécsény vendégei voltak. Klampár Tibor vezetőedző nagy örömére az övéi, Fazekas és Szita kerekedtek felül a párosdöntő játszmájában. Az egyesekben meggyőzővé tudták tenni a celldömölkiek előnyüket, hiszen az első körben mind a hárman nyertek. Szita Márton értékes győzelmet aratott a 33 éves, korábbi olimpikon Jakab Jánossal szemben, Fazekas Péter egészen könnyen verte Németh Jánost és a szoros csatában elvesztett első szett után Kriston Dániel is begyűjtötte a győzelmet a szlovák utánpótlás-válogatott Ingemar Péter ellen. A celliek egyetlen vereségét Fazekas szenvedte el, Jakabot csak a második játszmában tudta elkapni. De Szita és Kriston két sima győzelemmel nagyon meggyőzővé tudta tenni a celldömölkiek idénybeli nyolcadik sikerét. Győzött: Jakab 1, illetve Szita 2 Kriston 2, Fazekas 1, Fazekas–Szita.

Szita Márton mindhárom meccsén nyert Fotó: Unger Tamás

Ezzel befejeződött az Extraliga őszi idénye. A nyolcszoros bajnok celldömölkiek a PTE-PEAC mögött a második helyen telelnek. De még lesz egy nagyszabású esemény az élversenyzők számára, amit éppen Celldömölkön lehet élőben is követni: a 2019. évi felnőtt Top 12 bajnokságot a hétvégén (december 21–22.) az OPAL Asztalitenisz-csarnokban bonyolítják le 12 női és 12 férfi versenyzővel – utóbbiak között ott lesz a házigazda két játékosa, Fazekas Péter és Kriston Dániel is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában