Kézilabda

2019.12.10. 20:23

Remek őszt zárt a Büki TK – Megyei rangadót nyert a Celldömölk

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokság idei utolsó, 11. fordulójában az éllovas Bük biztosan győzött, a Celldömölk megyei rangadót nyert a Sárvár ellen, kikapott a Körmend.

Tóth Gábor

A celli Feiberger Ivett (labdával) vált ritmust, mellette a sárvári Vajda Virág (13)

Fotó: Cseh Gábor

Körmendi DMTE–Alba Fehérvár KC U22 25-34 (7-18). – Körmend, 50 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Bán-Farkas, Miksó.

Körmend: Dudora – Rábai 1, Horváth D. 6, Zsiga 3, Török 3, Csépke 1, Kiskós 1. Csere: Anek (kapus), Őri, Herczeg 3, Szalai L., Somlai, Bokor, Cser 1, Huszár 6. Edző: Varga Andrea, Kiskós Kitti.

Körmendi góllal indult a mérkőzés, ezután azonban a vendégek percei következtek. Lendületes játékkal, gyors támadásokkal már a játékrész elején nagy előnyre tettek szert a fehérváriak. A hazaiak rendre hibáztak támadásban, így sok gólt kaptak lerohanásokból. A mérkőzés sorsa az első félidőben eldőlt. A második játékrészben már bátrabban, jobban kézilabdázott a Körmend, ami arra volt elegendő, hogy kozmetikázni tudjon az eredményen.

Büki TK–VKL SE Győr 36-21 (21-9). – Bük, 150 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Gréczi, Koltai.

Bük: Büki – Szuhogyi 8, Szabó N. 4/1, Guttyán 6, Szabó R. 1, Cseledi 3, Baranyai 3. Csere: Szalai N. (kapus), Gősi 4, Schuszter 1, Szabó D. 5/2, Kelemen, Marton, Megyeri 1, Tóth B., Devecseri. Edző: Bölöni Roland.

Lendületesen kezdte a mérkőzést a Bük, hamar ki tudott alakítani egy megnyugtató előnyt (5-1). A folytatásban sem lassított a hazai csapat, szinte akkor lőtt gólt, amikor akart, pedig a vendégek igyekeztek tördelni a játékot. Ennek ellenére a szünetben már több mint tíz góllal vezetett a Bük. Fordulás után tovább növelte előnyét a hazai alakulat, igyekezett kiszolgálni lelkes publikumát az éllovas. Az utolsó tíz percben mindenkit pályára küldött Bölöni Roland vezetőedző, végül 15 góllal nyert a házigazda – és begyűjtötte tizedik győzelmét.

A celli Feiberger Ivett (labdával) vált ritmust, mellette a sárvári Vajda Virág (13)
Fotó: Cseh Gábor

Celldömölki VSE-Vulkán Fürdő–Sárvárfürdő Kinizsi 31-25 (13-13). – Celldömölk, 120 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Gilitsch, Lebár.

CVSE: Tömő – Kazári 2, Szomorkovits A. 6, Szomorkovits L. 9/3, Freiberger 6, Szecsődi 3, Bagics 2. Csere: Füzfa, Balogh V., Geiger, Győrffy 3, Szalai Sz., Marton, Giczi. Edző: Salamonné Csótár Adrienn.

Sárvár: Jurik – Horváth E. 1/1, Jenőfi 5, Vajda 4, Doncsecz 4, Soós 3, Kiss 2. Csere: Varga Á., Bokor (kapusok), Cser 2, Gerencsér 1, Barabás, Farkas L. 3, Dávid, Marton, Szemes. Edző: Farkas Veronika.

A Sárvár kezdett jobban (11. perc: 3-5), majd a hazaiak egyenlítettek, aztán a vendégek ismét megléptek (19. perc: 5-9). Akadozott a CVSE támadójátéka, de a félidő hajrájában már hatékonyabb támadásokat vezetett, így a szünetben ismét egált mutatott az eredményjelző. A második félidőben aztán fokozatosan átvette az irányítást a Cell. Ritmust váltottak a hazaiak, lendületes játékkal, jó védekezéssel, jó kapusteljesítménnyel háromgólos előnyt harcoltak ki (41. perc: 21-18). A folytatásban aztán már magabiztosan játszott a CVSE, és megérdemelten nyerte meg a megyei rangadót.

Salamonné Csótár Ad­rienn: Gratulálok a csapatnak a győzelemhez, valamint az őszi szezonban nyújtott teljesítményhez is!

Farkas Veronika: A mérkőzés végkimenetelét alapvetően meghatározta Jenőfi Katalin második félidő elején történt végleges kiállítása. Amint az eredmény is mutatja, addig pariban voltunk. Sajnos a szezon végére minden tekintetben elfogytunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában