Kézilabda

2019.12.02. 20:28

Sárváron nyert a Bük

Az NB II-es női kézilabda-bajnokság 10. fordulójában Sárváron nyert megyei rangadót a Bük, bravúros diadalt aratott a Celldömölk, győzött a Körmend is.

Tóth Gábor

A sárváriak kulcsembere, Jenőfi Katalin emelkedik lövésre a Bük ellen

Fotó: Benkő Sándor

Mosonmagyaróvári KC U22–Celldömölki VSE-Vulkán Fürdő 33-34 (15-18). – Mosonmagyaróvár, 50 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Tóth, Végh.

CVSE: Tömő – Kazári 3, Szomorkovits A. 3, Szomorkovits L. 6/5, Füzfa, Freiberger 8, Szecsődi 10. Csere: Győrffy 2, Balogh V., Geiger 2, Szalai, Marton, Giczi. Edző: Salamonné Csótár Adrienn.

Az első percekben felváltva estek a gólok, majd az esélyesebb hazaiak 5-3-as előnyre tettek szert. A CVSE megrázta magát, átvette az irányítást, hat góllal elhúzott (24. perc: 11-17). A szünetig a Mosonmagyaróvár három találatra felzárkózott. A második félidő feléig a Celldömölk őrizte háromgólos előnyét. Ekkor a hazaiak erőre kaptak, igaz, a vendégek kettős emberhátrányban is voltak, és több hibát követtek el támadásban. A Mosonmagyaróvár fordított (49. perc: 31-30). Aztán ismét a CVSE percei következtek, négy gólt lőve biztos előnyt szerzett a hajrában (31-34) – ezzel eldöntötte a mérkőzés sorsát, legyőzte a második helyezettet!

Sárvárfürdő Kinizsi–Büki TK 25-34 (10-12). – Sárvár, 600 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Józsa-Bőhm, dr. Csupor.

Sárvár: Jurik – Vajda 4, Jenőfi 11, Doncsecz 1, Soós, Cser, Kiss N. 3. Csere: Varga Á., Bokor (kapusok), Gerencsér 2, Barabás, Farkas L., Dávid 1, Marton, Szemes 1. Edző: Farkas Veronika.

Bük: BÜKI – SZUHOGYI 5, SZABÓ N. 2, GUTTYÁN 11/2, SZABÓ R., CSELEDI 2, BARANYAI 3. Csere: SZALAI (kapus), SZABÓ D. 9, GŐSI 2, SCHUSZTER, MARTON, KELEMEN, MEGYERI, DEVECSERI. Edző: Bölöni Roland.

Az új sárvári sportcsarnokban telt ház előtt a higgadtabban játszó, kevesebbet hibázó vendégek kezdtek jobban. Aztán a Sárvár megnyugodott, és a félidő derekán egy ­6-0-s szériával átvette a vezetést (20. perc: 9-4). Ekkor azonban a játékvezetők sorozatos kiállításokkal emberhátrányba hozták a Sárvárt, amit a Bük könyörtelenül kihasznált, fordított a szünetig. A második játékrész elején az öltözőben ragadt a Kinizsi, a vendégek pedig fokozatosan elhúztak az elfáradó hazaiaktól. A végére nem maradt izgalom, érvényesült a papírforma.

 

Farkas Veronika: – Az első félidő derekáig partiban voltunk, ötgólos vezetésünknél azonban a vendégedző reklamálását követően öt percig állt a játék, ráadásul egymás után három kétperces büntetést kaptunk, amiből egy erősen véleményes volt! A második félidőben betegségtől, sérüléstől foghíjas keretünk elfáradt, ekkor már érvényesült a papírforma.

Bölöni Roland: – Gratulálok a csapatomnak, szépen felavattuk a Sárvár Arénát!

VKL SE Győr–Körmendi DMTE 23-33 (11-16). – Ikrény, 70 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Dáné, Gyimesi.

Körmend: Dudora – Rábai 2, Horváth D. 5, Zsiga 2, Török 4, Őri 2, Kiskós 13. Csere: Anek (kapus), Herczeg 3, Szalai, Somlai 1, Cser 1, Varga K. Edző: Varga Andrea, Kiskós Kitti.

Az első húsz percben felváltva estek a gólok. Aztán a félidő hajrájában a vendégek egy 6-1-es sorozattal ötgólos előnnyel vonulhattak szünetre. Fordulás után is jól működött a Körmend védekezése, rendben volt a támadójáték is, így egyre nőtt a csapatok között a különbség. A szezon egyik legjobb játékával rukkolt elő a Körmend, ilyen arányban is megérdemelten nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában