Három győzelem idegenben

2019.12.16. 22:28

Sikeres hétvégéjük volt az NB II-es vasi röplabdacsapatoknak

Mindhárom szombathelyi NB II-es röplabdacsapat idegenbeli győzelmet aratott az alapszakasz 10. fordulójában.

Horváth Erika

Fotós: © Unger Tamás

Fotós: © Unger Tamás

Közgáz SC junior–Szombathelyi Egyetemi SE 1:3 (14, -14, -23, -22). – Budapest, 40 néző, NB II-es női röplabdamérkőzés, vezette: Takács Á., Rák.

SZoESE: GULKAI, LAJOS, SZALAI, BÖRZSÖNYI, NÉMETH E., KISS L. Csere: NAGY J, (liberó), BOZZAI. Edző: Bíróné dr. Ilics Katalin, Bodzer Attila.

A sérült Halmosi Noémit nélkülözve is a kötelező győzelem reményében lépett pályára a SZoESE. A szombathelyiek az első játszmában még nem tudtak alkalmazkodni a korábbiakhoz képest több poszton is változtató hazaiak­hoz, de a folytatásban már fegyelmezetten betartották a taktikát; a liberó Nagy Jennifer pontos nyitásfogadásaiból már könnyen tudta kiszolgálni az ütőket a feladó Gulkai Zsófia. Értékes győzelmet aratott az igazi csapatként küzdő SZoESE.

Fésüs Röplabda Akadémia–Haladás VSE/SI 0:3 (-13, -10, -14). – Székesfehérvár, NB II-es női röplabdamérkőzés, vezette: Nagy L., Barabás.

HVSE/SI: Németh T., Perintfalvi, Németh Boglárka, Blázsovics, Héjj, Németh Blanka. Csere: Dóka (liebró), Fatér V. (liberó), Kiss D., Sajben, Horváth B., Fatér J., Katona, Sebestyén. Edző: dr. Mucsi Péter.

A két csapat első találkozójával ellentétben a fehérváriaknál ezúttal nem játszottak az NB I-ben is edződő játékosok. És miután a szombathelyiek jól teljesítettek, könnyedén érvényesítették a papírformát.

Veszprém RK–Szombathelyi Egyetemi SE 2:3 (22, -16, 18, -23, -6). – Veszprém, 40 néző, NB II-es férfi-röplabdamérkőzés, vezette: Barabás, Péterfy.

Nagyon összeszedetten játszott a SZoESE, Nagy Jennifer (jobbról)
pontos nyitásfogadásai biztos alapot jelentettek Fotó: Unger T.

SZoESE: Táncsics, Tóth V., Horváth G., Konetsny, Koller. Csere: Kudron (liberó), Marsai, Pék, ifj. Bodovics. Edző: Bodovics Árpád.

A két csapat helyezésén nem módosíthatott a végeredmény, ezért a sereghajtó veszprémiek otthonában rendezett bajnoki kiváló lehetőség volt az egyetemi hallgatók és edzői tanulmányukat végző játékosok számára a mérkőzésszituációk gyakorlására. A szokatlan felállások miatt ugyan egy bajnoki pont ott maradt Veszprémben, de mindenki legalább egyszettnyi lehetőséghez jutott, és a csapategység erősítését is jól szolgálta a találkozó.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában