NB I

2019.12.22. 20:00

Szépen zárta az évet a SZoESE kosárcsapata

Az amatőr NB I-es női kosárlabda-bajnokság idei utolsó, 8. fordulójában a SZoESE remek játékkal verte a vendég DVTK együttesét.

Tóth Gábor

Sándor Anna remekül játszott

Fotó: SZoESE

Szombathelyi Egyetemi SE–Aluinvent DVTK Miskolc 78-65 (27-12, 19-22, 15-22, 17-9). – Szombathely, 100 néző, amatőr NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, vezette: Benedek Z., Németh S.

SZoESE: Jakubovics 18, Püspöki 11/9, Balogh 14, Sándor 8, Plózer 5. Csere: Mezősi 15/9, Feigl 5, Koltay –, Soós –, Szabó 2.

Edző: Szabó László.

A Molnár Anna és Szabó-Haklits Zsuzsanna játékát nélkülöző SZoESE remekül kezdett, gyors kosárlabdával, kiváló védekezéssel, eredményes támadójátékkal. Állva is hagyta ellenfelét, hamar tíz pont fölé nőtt a hazai fór. A második negyed viszont már kiegyenlített játékot hozott, ugyanis a DVTK rendezte sorait, próbált visszajönni a meccsbe.

Sándor Anna remekül játszott
Fotó: SZoESE

De a házigazda 12 pontos előnye birtokában vonulhatott nagyszünetre (20. perc: 46-34). Fordulás után viszont folytatta a felzárkózást a vendég, nagy csata kerekedett a mérkőzésből, kisebb hullámvölgybe került a házigazda (30. perc: 61-56). Ám a SZoESE jobb erőnléttel bírt, tudott újítani, rákapcsolt, és eldöntötte a mérkőzés sorsát. Az utolsó percekre így nem maradt izgalom.

Szabó László: – A szezon talán legjobb teljesítményét nyújtottuk – gratulálok a lányoknak! Két fontos hiányzónk volt, mégis biztosan vertünk egy minőségi ellenfelet. Csapatként, szervezetten játszottunk, nagyon elégedett vagyok!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában