Labdarúgás

2019.12.10. 18:57

Távozott a Szombathelyi Haladástól Jurij Habovda

Családi okok miatt, közös megegyezéssel távozott a Haladás NB II.-es labdarúgócsapatának ukrán védője, Jurij Habovda.

Pum András

Az ukrán, de magyar útlevéllel is rendelkező jobb oldali védő, Jurij Habovda 2018 júliusában igazolt Balmazújvárosból Szombathelyre. Michal Hippnél még nem számított stabil kezdőnek, ám Horváth Ferenc érkeztével alapembere volt a Haladásnak.

Habovda a Gyirmót ellen játszotta utolsó bajnokiját zöld-fehérben, ugyanis családi okok – édes­apja halála – miatt kérte, hogy közös megegyezéssel bontsák fel 2020. június 20-ig szóló kontraktusát. Habovda a Haladásban harminc NB I.-es és tíz NB II.-es meccsen játszott – az első osztályban egy gólt szerzett.

Az ukrán védő 40 bajnokin szerepelt
Fotó: Unger Tamás

– Tudom, néhányan nem kedveltek, míg mások igen – mondta a 30 esztendős Habovda. – Egy biztos, valamennyi meccsen mindent megtettem, ugyanis számomra a futball nem csak hobbi és nem csak a pénzről szól: ez az életem, számomra szent dolog. Máig kiráz a hideg, ha az FTC elleni 1-0-s, felejthetetlen győzelmünkre gondolok. Köszönöm fantasztikus szurkolótáborunk buzdítását, és azt kérem, bármi is történjen, tartsanak ki a gárda mellett. Remélem, jóra fordulnak a dolgok, és hírnevéhez méltóan szerepel a csapat. Drukkolok a Halinak, de most haza kell térnem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában