erős ember

2019.12.09. 21:17

Világbajnokságon járt Gadó – Helytállt a nívós, erős mezőnyben

Az Indiában rendezett SCL (Strongman Champions League) könnyűsúlyú erős­ember-világbajnokságon járt a szombathelyi Gadó András.

Tóth Gábor

Gadó András birkózik az emberes súlyokkal Fotó: Strongman India

Fotó: Strongman India

A kétnapos erőpróbán 14 ország 25 versenyzője feszült neki a súlyoknak – a mezőnyben Gadó András egyedül képviselte a magyar színeket. A szombathelyi sportember a 19. helyen zárta a vb-t.

– Az első napon rendezték a selejtezőket, sajnos nem sikerült kvalifikálnom magam a másnapi, 12 versenyzőt felvonultató döntőbe – számolt be a történésekről Gadó András. – De ez csak részben jelent csalódást, hiszen nagyon erős volt a mezőny. Versenyről versenyre változott a sorrend, én például a második szám után még a hatodik helyen álltam a ranglistán. Volt bőven pozitív hozadéka is a vb-nek, hiszen több olyan sztárversenyzővel voltam partiban, akikkel eddig nem tudtam felvenni a versenyt – ami azt jelenti, hogy sokat fejlődtem.

Gadó András birkózik az emberes súlyokkal Fotó: Strongman India

- Továbbá az eredményeim alapján már most meghívást kaptam a jövő évi finnországi vb-re, és sikerült iráni, holland, amerikai kapcsolatokat is kiépítenem. Erre az évre befejeztem a versenyzést, ez volt a leghosszabb szezonom, hiszen a vb eléggé késői időpontra esett. Ez egy teljesen új felkészülést igényelt tőlem, de az eredmények azt mutatják, hogy jól dolgoztam – ezen az úton szeretnék tovább haladni. Köszönöm a rengeteg szurkolást, buzdítást, büszkén képviseltem a magyar színeket és Szombathely városát a nem éppen közeli világbajnokságon.

Gadó András eredményei a kalkuttai vb-n: felhúzás maximum súlyra – 300 kg (12. hely), súly tartás 2x13 kg – 1 perc 64 századmásodperc (4. hely), keret cipelés – 260 kg 2x20 m (22. hely), lengősúly cipelés – 320 kg 25 méter, 21,44 másodperc (18. hely).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában