büki viadal

2020.01.30. 21:12

A Lurkó nyerte az emléktornát

A Lurkó UFC százszázalékos teljesítménnyel, kapott gól nélkül nyerte a nyolc U8-as csapat részvételével lezajlott Szarka Zoltán-emléktornát.

Pum András

A Lurkó aranyérmes csapata és a díjátadók Fotó: Szántai Krisztina

Fotó: KRISZ SZANTAI

Negyedik alkalommal rendezte meg a Lurkó UFC a büki Városi Sportcsarnokban a Szarka Zoltán Teremlabdarúgó-emléktornát. A Haladás egykori legendás kapusáról elnevezett viadalon nyolc csapat – Flyeralarm Admira, JAZ GU Süd, Slovan Bratislava, Budapest Honvéd, Ferencváros, Zalaegerszeg, Sopron és a házigazda Lurkó UFC – vett részt és vívott körmérkőzéseket. A torna nyitómeccsén a Zalaegerszeg kapitulált (3-0) a Lurkó ellen, majd a Sopron ellen a torna legnagyobb gólkülönbségű győzelmét (5-0) aratták a szombathelyiek. A pozsonyi Slovan ellen 2-0-ra, a stájer JAZ GU-Süd ellen szintén 2-0-ra nyertek a vasiak. Három fordulóval a vége előtt, a Ferencváros 3-0-s legyőzésével eldőlt: már biztosan megnyeri a tornát a Lurkó, ugyanis a többi esélyes körbeverte egymást. A szombathelyi csapat ettől függetlenül a hátralévő két összecsapást – Flyeralarm Admira (2-0) és Budapest Honvéd (2-0) is behúzta. Veretlenül, 19-0-ás gólkülönbséggel lett tornagyőztes a Lurkó. A második helyen a JAZ GU-Süd zárt, míg a dobogó alsó fokára a Flyeralarm Admira kapaszkodott fel. A díjakat Szarka Zoltán özvegye és fia, ifj. Szarka Zoltán, valamint a Haladás öregfiúk-csapata nevében Sebestyén Péter, Király Ferenc és Halmosi Zoltán adták át. A tornagyőztes csapat tagjai: Németh Levente, Novák Bence, Lengyel Ágoston, Pető-Takács Botond, Hányi Bálint, Szalay Kolos, Török Balázs, Horváth Máté. Edzők: Fider Ádám, Pados József.

– Az egész tornán fegyelmezetten, csapatként működve hozták le a meccseket a fiúk – mondta Fider Ádám. – Kifejezetten szép gólokat szereztünk, hol gyönyörű összjátékok, hol pedig kiváló egyéni villanások után.

A Lurkó aranyérmes csapata és a díjátadók Fotó: Szántai Krisztina

A labdakihozatalaink nagyon jól működtek, ezekből tudatosan próbáltuk építeni támadásainkat, ami nagyrészt sikerült is. A gyerekek kapott gól nélkül hozták le a tornát, ami egy ilyen jó mezőnyben elképesztő teljesítmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában