Asztalitenisz

2020.01.29. 20:13

Két aranyéremmel tértek haza a Budapest-bajnokságról a Szombathelyi AK-Sportiskola versenyzői

Az utánpótlás-asztaliteniszezők több korosztályban álltak asztalhoz.

Pum András

A két vasi győztes: Poór Balázs (balról) és Gergely Márk

Fotó: SZAK

A Budapest Bajnokságon több korosztályban álltak asztalhoz a versenyzők: U11-ben, U12-ben, U13-ban, U15-ben (serdülő), U18-ban (ifjúsági) indultak a fiatal lány és fiú pingpongosok. Megyénket a Szombathelyi AK, a Celldömölki VSE-Swietelsky-Jufa Hotels és a Büki TK versenyzői képviselték. A fiúknál, az U11-eseknél Szarka Gábor és Gergely Márk (SZAK-SI), illetve Torkos Bálint (Bük) kvalifikálta magát a 16-os főtáblára. Szarka és Torkos az első körben búcsúzott, Gergely viszont a döntőig menetelt.

A fináléban az első helyen kiemelt Fegyver Zsomborral (MALÉV SC) szemben 1:2-ről 3:2-re fordított. Márk a bajnoki címmel átvette a vezetést az U11-es ranglistán. Az U12-eseknél a vasiak közül Poór Balázs (SZAK-SI) jutott a főtáblára. Fokozatosan lendült játékba, de igazán a döntő utolsó három játszmájában jött formába. Lovas Csongort (Dunakeszi) jelesre vizsgázva küzdeni tudásból, 0:2-ről verte meg 3:2-re.

A két vasi győztes: Poór Balázs (balról) és Gergely Márk
Fotó: SZAK

A két aranyérmes fiú edzője ifj. Szarka Tibor. Az U13-asoknál a celli Gőgös Martin mellett Szarka, Poór Balázs és Gergely játszhatott a főtáblán. Valamennyien egy kört mentek, a nyolc között estek ki. A serdülőknél (U15) csak párosversenyt rendeztek, a Poór Balázs-Gergely, a Poór Patrik–Szarka, Horváth Gábor (SZAK)–Orosz Kolos (Bük) duó mellett a Szeli Bertalan (Bük)–Vörös Balázs (KSI) kettős került a főtáblára.

A Horváth–Orosz kettős egy fordulót ment, a Szeli–Vörös páros viszont kettőt, és csak az elődöntőben búcsúzott. Az ifiknél (U18) is csak párosokat rendeztek. A vasiak közül a büki Orosz klubtársával, Pál Barnabással a főtáblára jutott, de az első meccsen búcsúztak. Míg a szintén büki Szeli Vörössel az oldalán a negyeddöntőig jutott. A lányoknál a vasiak közül senki sem jutott a főtáblára. A SZAK üdvöskéje, Molnár Liza betegség miatt kihagyta a viadalt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában