Labdarúgás

2020.01.02. 20:44

Megtartotta első edzését a Viktória új trénere

Az új tréner, Szabados György irányításával megkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra a Haladás-Viktória FC női NB I.-es labdarúgócsapata.

Pum András

Szabados György fogvacogtató hidegben vezényelt edzést

Fotó: Unger Tamás

A negyedik helyen álló szombathelyi zöld-fehérek a bajnokságot Simon Attila vezetésével kezdték, ám a tréner október 31-én lemondott. Ezt követően egy meccsre átmeneti megoldásként Kiss Tamás klubmenedzser ült a kispadra, aztán az őszi szezon végéig három találkozón Catalin Azoitei irányította a szakmai munkát. December 12-én nevezték ki az új trénert, Szabados Györgyöt. A korábban az MTK-val két bajnoki címet nyerő mester csütörtökön este a Király Sportlétesítmény műfüves

pályáján tartotta meg első edzését.

Szabados György fogvacogtató hidegben vezényelt edzést
Fotó: Unger Tamás

– Nem várható változás a játékoskeretben, távozókkal és érkezőkkel sem kalkulálunk – mondta Kiss Tamás klubmenedzser. – Az edzéseket a Király Sportlétesítmény műfüves pályáján és a Bolyai-iskolában tartjuk. Az első megmérettetés jövő szombaton és vasárnap vár ránk, az országos szigetszentmiklósi teremtornán szerepelünk. Az első edzőmeccset pedig február 9-én a Südburgenland ellen vívjuk Ausztriában, majd 15-én 14 órakor a Sturm Graz vendégei leszünk. Ez a két meccs már fix, de – az elmúlt évekhez hasonlóan – szeretnénk megmérkőzni még a szlovák Slovan Bratislavával, a szlovén Pomurjéval, valamint az ETO FC Győrrel. Igyekszünk tehát elsősorban komoly játékerőt képviselő külföldi csapatok ellen pályára lépni idén is.

 

– Mindenkinek nagy szüksége volt már a pihenőre – mondta Tálosi Szabina, a zöld-fehérek csapatkapitánya. – Erre három hetünk volt, ennyi idő alatt úgy gondolom, valamennyi játékosnak sikerült feltöltődnie. Újult erővel vágunk neki a következő szezonnak és nagy kíváncsisággal. Ez a fajta kíváncsiság az új edzőnk, Szabados György miatt van bennem. Tisztában vagyok vele, milyen szép sikereket ért el az MTK női csapatával, bízom benne, hogy velünk is hasonló örömökben lesz része. Az őszi szezonban sok pontot veszítettünk el olyan csapatok ellen, amelyekkel szemben nem lett volna szabad, így adott a feladat: olyan tavaszi szezont kell produkálnunk, amibe már nem igazán fér bele a hiba. Bízom a csapatomban, és remélem, hogy sikerül idén érmet szereznünk mind a kupában, mind pedig a bajnokságban.

A szombathelyiek első tétmeccsüket február 29-én a magyar kupában a Kelen SC ellen idegenben vívják. A bajnokság március 14-én folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában