Kosárlabda

2020.02.01. 17:36

A Pécs egylabdás meccsen legyőzte a Körmendet

Parázs hangulatú, változó színvonalú meccset játszott az Egis Körmend a Pécsi VSK-Veolia csapatával. Bravúros végjátékkal, egy ponttal nyert a Pécs, ezzel megszakadt a piros-feketék hibátlan bajnoki sorozata hazai pályán.

Tóth Judit

Fotó: Szendi Péter

Egis Körmend – Pécsi VSK-VEOLIA 79-80 (23-15, 24-25, 21-20, 11-20)

Körmend, 1900 néző, NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés, vezette: Cziffra Cs., Söjtöry T., Boros T.

Körmend: Turner 15, Takács-, EDWARDS 19, VARNADO 20/3, Taylor 9. Csere: Ferencz 5/3 Németh 4, Kastrati 3, Durázi 4 Vezetőedző: Matthias Zollner.

Pécs: Ruják 10/6, Diggs 11/3, SMITH 23/12, Budimir 14/6, Sulovic 6 Csere: PONGÓ 6, CIRIC 10/6, Bíró, Antóni, Popadic Vezetőedző: Dragan Aleksic

Az eredmény alakulása: 3. perc: 8-3. 9. perc: 23-12. 12. perc: 25-20. 18. perc: 40-33. 23. perc: 50-46. 27. perc: 61-55. 34. perc: 73-68. 38. perc: 77-73.

Kiállítva: Diggs (20.)

A mérkőzés előtt köszöntötték a Körmendi Kölcsey Ferenc Gimnázium fiú kosarasait, akik nemrég bajnokok lettek az Országos Diákolimpián. Ezután örömteli bejelentés következett, miszerint Ferencz Csaba, a piros-feketék csapatkapitánya újabb két évre kötelezte el magát a klubhoz. A feldobást a Körmend törzsszurkolója Nagyabonyi Balázs végezte el, aki nyolcvanadik születésnapjára kapta a lehetőséget.

A körmendi légiósok dupláival kezdődött a találkozó, előbb Edwards, majd Turner volt eredményes. Sulovic kakaskodott Varnadoval, ezt az amerikai nem vette jó néven. Nem dobott jól a Pécs, így előnyhöz jutott a piros-fekete alakulat. Ehhez nagyban hozzájárult Varnado, aki sorozatban szerzett hét pontjával nagyot lendített a Körmend szekerén (19-10). A 7. percben tíz pont fölé ugrasztotta előnyét a házigazda, de Budimir után Smith is betalált a triplavonaltól, így közelebb ért a Pécs (23-15). A nyolcpontos körmendi vezetés megmaradt az első kisszünetre.

 

A második etap elején Budimir középtávolijával és Ciric hárompontosával zárkózott a PVSK (23-20). A Körmendnél beállt kosárszünetet Edwards törte meg. A negyed közepén újra tízzel vezetett a vasi együttes, de megint pillanatok alatt faragott hátrányából a Pécs (35-31). Maradt a változó játék-kép: ismételten a Körmendnek jött ki jobban a lépés, ezúttal Durázi alakította tízre a különbséget (45-35). Parázs hangulat kezdte uralni a pályát, Durázi kapott sokat Diggstől, aki egy sportszerűtlen hiba és egy reklamálásért kapott technikai után kénytelen volt elhagyni a küzdőteret. A félidőre hétpontos előnye volt az Egis Körmendnek, de nem nyugodhatott meg, mert igencsak belátható távolságban maradt a szívósan küzdő PVSK.

A nagyszünet után azonnal zárkózott a Pécs (50-48), nem érezte meg Quincy Diggs kiállítását. Ferencz triplája éppen a legjobbkor jött a piros-feketéknek. De Rujáktól hamar érkezett a válasz, megint szűkült a távolság a felek között (53-51). Az egyenlítést Smith harcolta ki a negyed derekán (53-53). Egálnál Kastrati mozdított a Körmend javára, majd Edwards lépett elő vezérnek (61-55). Budimir hárompontosával megint közelebb lépett a vendég. Varnado és Edwards pontjaival tíz lett közte, de Sulovic még igazított az eredményen (68-60).

A záró játékrészben is nagy elánnal küzdött a Pécs, de eleinte a házigazdának még voltak tartalékai. Ruják és Smith triplájával azonban megint ott volt a Körmend nyakán a Pécs (73-71). 75-71-es pontállásnál Taylor rossz ütemben szerelte a Pécs légiósát. Smith mindkét büntetőt bedobta (75-73). Az amerikai nagyot játszott továbbra is, döntő helyzetekben sem remegett meg a keze (77-76). Két perccel a vége előtt – a mérkőzés folyamán először – átvette a vezetést a PVSK (77-78). A végjáték izgalmas volt, többször megingott és a fáradtság jeleit mutatta a házigazda. Egypontos körmendi vezetésnél Pongó bedobta a ziccert (79-80). Ezzel megnyerte a találkozót Dragan Aleksic csapata és véget vetett a Körmend hibátlan hazai sorozatának a bajnokságban.

Matthias Zollner: Elnézést kell kérnem a kapott technikai hibáért, amellyel sújtottam a csapatomat. Három negyeden át tartottuk magunkat, végig vezettünk. A küzdelem dominált, a vége viszont a Pécsnek ment jobban, több energiát tudott mozgósítani. A védekezésünk ma nem működött kellő hatékonysággal.

Dragan Aleksic: Tudtuk, hogy nem lesz könnyű mérkőzés. Próbáltuk lassítani a Körmend játékát, ez a taktika többé-kevésbé sikerült is. A mérkőzés előtt és közben is voltak gondjaink, de megoldottuk a feladatot. Nagy dolognak tartom a Körmenden szerzett győzelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában