Bátrak Ligája

2020.02.25. 10:00

Diákok honvédelmi versenye Körmenden

A Honvédelmi Sportszövetség által szervezett eseményt, a Bátrak Ligáját dr. Nébald György, a szövetség általános alelnöke, Kevy Albert, a Vas Megyei Értéktár Bizottság elnöke, valamint Bebes István, polgármester nyitotta meg.

Markó Petra

Megvívtak egymással

Fotó: JT

A sport- és ügyességi versenysorozat tizenhatodik állomásához ért a körmendivel, amivel nemcsak a Honvédelmi Sportszövetséget szeretnék bemutatni, hanem a nemzeti összetartozást is erősítenék a fiatalokban – kezdte gondolatait dr. Nébald György, a szövetség általános alelnöke. – A sport nevel és megtanít mindenre – fogalmazott, majd hozzátette: nemzettudat, hazafiság, értékek közvetítése a sport által, ez a kezdeményezésük fő feladata. Kitért arra is, hogy a kormánynak van egy olyan döntése, hogy minden járásban épüljön honvédelmi sportközpont. Célja, hogy a fiatalok kipróbálják magukat különböző sportágakban, a mozgást szeressék és ezáltal egészséges életmódot folytassanak.

A tervek szerint Körmenden is épülhet a kiemelt kormányzati forrásból egy ilyen sportközpont. Bebes István kiemelte, hogy sportos város az övék, ahol a kosárlabda, a futball és kézilabda mellett megtalálható a honvédelmi sportágak közül a vívás és a birkózás is, de további sportágak megerősödésében is bízik.

Arról már Kevy Albert, a Vas Megyei Értéktár Bizottság elnöke beszélt, hogy mit jelenthet a bátorság a mai fiataloknak.

Megvívtak egymással
Fotó: JT

Kitért rá: a mindannyiunkat összefűző eszme – akkor is, ha ennek a korosztálynak a közösségi oldalak nem ezt közvetítik –, az Isten, a haza és a család fogalmai. Fodor István, a Szombathelyi Tankerületi Központ igazgatója a nap üzeneteként a csapatverseny fontosságát hangsúlyozta: „Egyedül nagyon sok mindent el lehet érni, de csapatban még többet.” A sportszerű küzdelem versenyszámai a honvédelmi neveléshez szorosan kapcsolódó gyakorlati és elméleti feladatokból álltak. A diákok egyebek között akadálypályák leküzdésében, sor- és váltóversenyben, vívásban, falmászásban, lézeres lövészetben bizonyították felkészültségüket, ügyességüket és szerencséjüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában