Kosárlabda

2020.02.14. 19:07

Fontos SZoESE- siker idegenből

Az ELTE vendégeként aratott fontos idegenbeli győzelemmel folytatta az amatőr NB I-es női kosárlabda-bajnokságot a Szombathelyi Egyetemi SE.

Tóth Gábor

Mezősi Anna jó játékkal segítette csapatát

Fotó: Unger Tamás

ELTE Fortis–Szombathelyi Egyetemi SE 66-75 (17-29, 19-14, 15-18, 15-14). – Budapest, 30 néző, amatőr NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, vezette: Gaál, Tóth.

SZoESE: Jakubovics 7, Püspöki 8/6, Szabó-Haklits 11/3, BALOGH 26/9, Plózer 9. Csere: MEZŐSI 10, SÁNDOR 2, Koltay 2, Soós –. Edző: Szabó László. A 7. fordulóból elmaradt mérkőzés pótlásának a szombathelyi alakulat futott neki esélyesként. Ennek megfelelően energikus kosárlabdával, remek támadójátékkal, jó védekezéssel kezdett. Rögtön magához ragadta az irányítást, gyorsan tíz pont fölé növelte az előnyét. A második etapban rendezte sorait a házigazda, felzárkózott, a SZoESE pedig elvesztette a ritmust, hat percig nem talált gyűrűbe, tiszta ziccerek, dobások maradtak ki. Aztán csak kilábalt a hullámvölgyből a vendég, négy perc alatt berámolt 14 pontot. Főleg a büntetővonalról dobtak rosszul a vendégek az első félidőben, 20 büntetőből csak kilenc ért célba. A szünetben hét ponttal vezetett a SZoESE (20. perc: 36-43). Fordulás után kiegyenlített meccset láthatott a közönség, de a szombathelyi alakulat szervezetten játszott, rutinosan őrizte az előnyét. Sőt, a harmadik negyed elején el is döntötte a mérkőzés sorsát. Így a folytatásban mindenki lehetőséget kapott a bizonyításra – de nem fenyegette veszély a szombathelyi győzelmet. A házigazda egy utolsó pillanatban célba érő triplával zárta a találkozót.

Vasárnap hazai pályán kötelező nyerni

Szabó László: – Idegenben mindig nehéz nyerni, de mi biztosan érvényesítettük a papírformát. Csapatként, szervezetten, motiváltan kosárlabdáztunk – gratulálok a lányoknak! Ugyanakkor azért akad javítanivaló a játékunkon, mert például problémáink voltak a lepattanókkal, és sok tiszta dobást rontottunk. Annak viszont örülök, hogy a kulcsembereket tudtuk pihentetni a vasárnapi mérkőzésre. Ugyanis a SZoESE vasárnap (14.00) a 16. fordulóban a Kiss Lenke Kosárlabda Akadémiát fogadja. A szombathelyiek a kötelező győzelemért lépnek pályára utolsó előtti, mindössze egy győzelmet számláló riválisuk ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában