Final Four

2020.02.22. 15:16

Futsal Final Four: a magyar szövetségi kapitányt kértük egy esélylatolgatásra

A futsal Final Four elődöntőjében ma 15.30-as kezdéssel a Haladás VSE a Veszprém ellen lép pályára az Arena Savariában – a továbbjutás reményében.

Tóth Gábor

Már gyülekeznek a szurkolók a csarnok előtt, vélhetően remek hangulat fogadja majd a csapatokat. A magyar futsal több ismert, elismert személyisége is a helyszínen tekinti meg a mérkőzést. Így például Turzó József, a magyar férfi futsalválogatott szövetségi kapitánya. Aki nem mellesleg nagy sikerrel dolgozott a Haladás kispadján is, például 2018-ban az ő irányításával nyert Magyar Kupát a zöld-fehér alakulat. Megkértük egy esélylatolgatásra.

-A papírforma az ígéri, hogy a Haladás és a Berettyó jut be a vasárnapi döntőbe – vélekedett Turzó József. – De a Berettyónak könnyebb dolga lesz ma késő délután az Érd ellen, az NB II-es csapat nem valószínű, hogy komoly erőbedobásra kényszeríti a címvédőt. A másik ágon sokkal nagyobb csatára számítok. A Haladás egész évben jól futballozott, stabil kiegyensúlyozott teljesítményre képes – és nagy örömömre felvonultat egy komplett válogatott sort. A Veszprém gyengén kezdte a bajnokságot, ugyanakkor az alapszakasz végére rendezte sorait, rátalált a játékára, egyre eredményesebb – ráadásul sokat erősödött a téli átigazolási időszakban. A Haladásnak nagyobb esélyt jósolok a továbbjutásra, de a Veszprém képes lehet a bravúrra, egy meccsen minden megtörténhet.

- Nagyon élvezem a szövetségi kapitánysággal járó teendőket – folytatta a szakember. – Az ország legjobb játékosival dolgozhatok, ráadásul roppant motivált a társaság. Mivel kiváló, és mint mondtam motivált futsalosokat vonultat fel a keret, ezért gyorsan tanul a csapat, napról napra ütőképesebb a válogatott. Természetesen figyelemmel kísérem a kluboknál zajló munkát, de nem hiányzik a klubfutball. Szombathely nosztalgikus érzésekkel tértem vissza, jó érzéssel haladtam el a város határát jelző tábla mellett. Szép, eredményes időszakot töltöttem el a a Haladás élén, sok ismerősöm, barátom van a városban – akik szerencsére jó szívvel fogadtak.

Előzmény:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában