Ökölvívás

2020.02.07. 21:44

Hámori megsérült

Bronzéremmel zárta a 64. Bocskai István Ökölvívó Emlékversenyt Hámori Ádám (91 kg) – aki két győztes mérkőzés után az elődöntőt sérülés miatt nem vállalta.

Tóth Gábor

Hámori Ádám bronzéremmel zárta a Bocskait

Fotó: VN-Archív

A kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület hétszeres magyar bajnok kiválósága egy kanadai rivális ellen kiharcolt sikerrel mutatkozott be a nemzetközi erőpróbán. A negyeddöntőben aztán az U22-es Európa-bajnok, felnőtt Eb-ezüst-, világbajnoki bronzérmes Toni Filipit búcsúztatta ugyancsak egyhangú pontozással. De hiába a remek forma, a tökéletes erőnlét, Hámori Ádám az elődöntőt sérülés miatt kénytelen volt feladni – így bronzéremmel zárta a Bocskait.

Hámori Ádám bronzéremmel
zárta a Bocskait
Fotó: VN-Archív

– A negyeddöntőben megsérült Ádám szemhéja – árulta el a Fitt-Box vezetőedzője, Varsányi Áron. – A válogatott hamarosan tíznapos edzőtáborba vonul, majd március közepén következik egy olimpiai kvalifikációs torna Londonban. A szemhéjsérülés kellemetlen, nehezen gyógyul, nem akartunk kockáztatni. Most az olimpiai kvalifikáció a legfontosabb, ezért feladtuk az elődöntőt – pedig indiai riválisát vélhetően legyőzte volna.

Ambrus Viktória (69 kg, büki szakosztály) majdnem meglepetést okozott, ugyanis alaposan megszorongatta a regnáló Európa-bajnok, világbajnoki harmadik finn Elina Gustafssont – nagy csatában 3-2-es pontozással kapott ki.

– Viktória teljesítménye minden elismerést megérdemel! – értékelt az edző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában