Begyűjtötték a kötelező győzelmet

2020.02.24. 21:11

Jól játszott, remekül dobott a SZoESE amatőr NB I-es női kosárlabdacsapata

Magabiztos győzelemmel folytatta az amatőr NB I-es női kosárlabda-bajnokságot a SZoESE.

Tóth Gábor

Szabó-Haklits Zsuzsanna jól megszórta magát

Fotó: SZoESE

Tatai SE – Szombathelyi Egyetemi SE 58-90 (16-19, 17-27, 13-24, 12-20). – Tata, 50 néző, amatőr NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, vezette: Kaposi, Magyari.

SZoESE: JAKUBOVICS 15/3, Püspöki 13/9, SZABÓ-HAKLITS 20/12, BALOGH 11, Plózer 7. Csere: Sándor 2, Mezősi 8/3, KOLTAY 9/9, Dervalics 3/3, Soós 2. Edző: Szabó László.

Szabó-Haklits Zsuzsanna jól megszórta magát
Fotó: SZoESE

A 17. játéknapon a remek formában lévő SZoESE az utolsó előtti Tata vendégeként lépett pályára – a kötelező győzelemért. Ennek ellenére az első negyed kiegyenlített küzdelmet hozott. Ugyan a SZoESE diktálta a tempót, a Tata azért tartotta a lépést, mert remekül dobott. A második negyedben szigorított a védekezésén a vasi alakulat, sok labdát lopott, könnyű kosarakat szerzett. De felállt védelem ellen sem volt probléma, ugyanis távolról is remekül céloztak a szombathelyiek. Így a nagyszünetre már biztos előnnyel vonulhatott a SZoESE (20. perc: 33-46). Fordulás után már csak a különbség mértéke volt kérdéses, lelépte ellenfelét a vendég. Szombathelyi oldalról mindenki lehetőséget kapott, simán nyert a SZoESE.

Szabó László: – Gratulálok a lányoknak, szervezetten, csapatként játszottak, minden gond nélkül érvényesítették a papírformát. A második fél­idő nagy részében már igyekeztünk gyakorolni is – mert a következő ellenfelünk azért lényegesen jobb erőt képvisel, mint a Tata.

A SZoESE vasárnap (14.00) a Nyíregyházát fogadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában