sakk

2020.02.17. 21:34

Magabiztosan nyert a Haladás

Az NB I-es sakkbajnokság 6. fordulójában sima győzelmet aratott a Haladás VSE-Infraplan csapata az MTK ellen.

Pum András

Haladás VSE-Infraplan I.–MTK Budapest I. 9-3. – Szombathely, NB I-es sakkcsapatbajnoki-mérkőzés.

Az első táblán a sötéttel versenyző Zbynek Hracek a megnyitásban magához ragadta a kezdeményezést, és a végjátékban megnyerte a mérkőzést a nála magasabb Élő-ponttal rendelkező ukrán ellenfelével, Baklannal szemben. A második táblán ifj. Héra Imre nagymester gyalognyeréssel kicsit kalandos vállalkozásba kezdett. Fiatal ukrán ellenfele a végjátékban azonban aktív játékkal ellensúlyozta hátrányát, végül döntetlennel zárult a parti. A harmadik táblán Németh Miklós nagyon jól felkészült a rutinos Kállai Gábor nagymesterből, és biztosan hozta a döntetlent. A negyedik táblán Ruck Róbert bástyavégjátékban vizsgáztatta fiatal ellenfelét, aki nem is tudott megbirkózni a feladattal, Ruck bezsebelhette a pontot. Polák Tomás maratoni hosszúságú, küzdelmes játszmában végzett döntetlenre az osztrák ifjúsági válogatott edzője ellen. A hatodik táblán versenyző Alojzije Jankovic klasszisteljesítményt nyújtva nyert. A hetediken dr. Kovács Gábor kiegyenlített mérkőzésen a középjátékban döntetlenben egyezett meg ellenfelével. A nyolcadik táblán Kiss Attila álláselőnye elúszott, így döntetlenben állapodott meg az ismert korábbi rádiós műsorvezető, Boros Lajos nagyobbik fiával, Dániellel. A kilences táblán Borhy Marcell korosztályos riválisa, Gehér Koppány ellen biztosan nyert, ezen a napon egyáltalán nem volt kérdés, ki a legény a gáton.

Csonka Attila az MTK ellen megnyerte partiját, ezzel megszerezte
századik NB I-es pontját Fotó: Cseh Gábor

 

A tízes táblán sakkozó Lakos Nikolettának és riválisának, Honos Attilának egyaránt el­fogyott az ideje. A két versenyző küzdelmes meccset vívott, a taktikai motívumokkal gazdag játszma a végjátékban döntetlennel végződött. A tizenegyes táblán Csonka Attila gyaloggyengeséget kényszerített ki Juhásszal szemben, ami győzelmet eredményezett. Cson­ka sikerével megszerezte századik NB I-es pontját. Ezzel a hatodik haladásos sakkozó, aki „százados” lett. Az utolsó táblán Nagy Bence látványos tisztáldozattal bevezetett támadása gyalogelőnyt eredményezett az MTK-s hölgyversenyző ellen, és ezt könnyedén érvényesítette.

A szombathelyiek magabiztosan, 9-3-ra nyerték meg a találkozót, nagyobb különbségű is lehetett volna a sikerük. A két csapat közötti tudásbeli különbséget jelzi, hogy a szombathelyiek partit sem veszítettek. A vasiak megerősítették helyüket a dobogó harmadik fokán. A HVSE március 8-án a Morihana otthonában játszik. Győzött: Hracek, Ruck R., Jankovic, Borhy, Csonka, Nagy B. Remizett: ifj. Héra, Németh M., Kiss A., Polák, dr. Kovács, Lakos.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában