Érmes gyorskorcsolyázók

2020.02.06. 19:33

Szombathelyiek a nagypályás junior országos bajnokságon

Remekül szerepeltek az ifjú szombathelyi gyorskorcsolyázók a korosztályos országos bajnokságon.

Tóth Gábor

Az érmesek (balról): Sipos János, Szélinger Benjamin, Mercs Abigél, Bödei Bálint, Zsankó Petra, Kántor Zsófia, Tóth Attila edző Fotó: SST/SI

Az elmúlt hétvégén a gyorskorcsolyázók nagypályás junior országos bajnokságának adott otthont a fővárosi Városligeti Műjégpálya – az ország legfiatalabb korcsolyázói álltak rajthoz különböző távokon. A versenyzőknek a hajnali kezdés, a nagy hideg mellett vasárnap az orkán erejű széllel is meg kellett küzdeniük.

A kisebbek három (300, 500, 1000 m) a nagyobbak pedig négy (2x500, 1000, 1500 m) távon mérték össze tudásukat. A Savaria Speedskating Team-Szombathelyi Sportiskola versenyzői remekül teljesítettek, egy kivétellel mindegyikük érmes helyen végezett. Az összesített eredmények alapján, Mercs Abigél (2003, junior B), Zsankó Petra (2001, junior A) és Sipos János (2005, junior C) arany-, Bödei Bálint (2003, junior B) ezüst-, Szélinger Benjamin (2006, junior C) pedig bronzérmet szerzett, míg Kántor Zsófia (2000, junior A) negyedikként zárt. Joggal lehetett elégedett Tóth Attila edző.

Az érmesek (balról): Sipos János, Szélinger Benjamin, Mercs Abigél, Bödei Bálint, Zsankó Petra, Kántor Zsófia, Tóth Attila edző Fotó: SST/SI

– Nagyon büszke vagyok a sportolóinkra, remekül helytálltak – értékelt Tóth Attila. – A korábbi versenyeinken néha előfordult, hogy nem megfelelően koncentráltak, ami miatt nem úgy teljesítettek, ahogy elvártam tőlük. A mostani ob-n fejben is rendben voltak a fiatalok, előre is léptek eredmény tekintetében. Nagyon fontos szerintem, hogy úgy sikerült bizonyítaniuk, szép eredményeket elérniük, hogy a többiekhez képest csak kevés időt töltenek nagypályán.

A Korcsolyázó Diáksport Egyesület versenyzője, Boros Flóra – Mikos Patrícia és Mesterházy Imre tanítványa – a 10–12 évesek mezőnyében csatolt korcsolyát, első országos erőpróbájáról egy hatodik helyezéssel tért haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában