Gólokra várva

2020.02.14. 18:58

Vasárnap a Haladás a Csákvárt fogadja

A labdarúgó NB II 24. fordulójában vasárnap 14 órakor a Szombathelyi Haladás az Aqvital Csákvárt fogadja.

Pum András

Jagodics Márk a jövő szerdai kupameccsen nem, a Csákvár ellen viszont játszhat

Fotó: Unger Tamás

A 17 ponttal a 18. helyen álló szombathelyiek Mátyus János irányításával idén két bajnokit játszottak, mindkettő – Szeged, Szolnok – gól nélküli döntetlennel végződött. Pozitívum tehát, hogy a vasiak hálója még érintetlen, negatívum, hogy nem szereztek gólt. Ami a Csákvárt illeti, Visinka Ede csapata 35 ponttal a hatodik helyen áll.

A Fejér megyeiek a tavaszi első fordulóban Budafokon 1-1-re végeztek, legutóbb szabadnaposak voltak. A csákváriak keretét több olyan futballista is erősíti, aki szerepelt már az első osztályban, így például a támadó Daru Bence is. A legeredményesebb játékosuk a hétgólos, a többek között a Puskás Akadémiában és Mezőkövesden is megfordult Baracskai Roland. A két csapat őszi összecsapásán a Csákvár 3-1-re nyert a Haladás ellen. – Az elmúlt időszakban sokat léptünk előre, sokat fejlődtünk – mondta Mátyus János, a Haladás vezetőedzője. – Szervezettek, taktikailag fegyelmezettek vagyunk, harcosan, szenvedéllyel futballozunk. Ezek ugyan szép szavak, támadásban viszont jóval több kell. Az előrejátékunk működik, viszont a befejezéseknél nagyobb koncentráció szükséges.

Fél tucat játékosára nem számíthat Mátyus János vezetőedző

Sokat dolgozunk ezen edzéseken, sokat gyakoroljuk a befejezéseket is, előbb-utóbb ki kell jönnie a munkának. Mindenesetre egy gól sok mindent megváltoztatna. Ami ellenfelünket illeti, nagyszerűen felkészített csapatról van szó, amely előkelő helyen áll a tabellán, de ebben a mezőnyben nincs legyőzhetetlen rivális. Sűrű a programunk, szerda, vasárnap ritmusban játszunk, amit játékosként szerettem, viszont a mi nehéz helyzetünkben ez nem szerencsés. Rózsa, Medgyes, Németh Márió sérült, Németh Milán, Devecseri Szilárd és Szekér Ádám öt-öt sárga lapja miatt nem játszhat.

A stadion pénztárai vasárnap 12 órakor nyitnak. Az MLSZ fegyelmi bizottsága tárgyalta a Honvéd– Haladás Magyar Kupa-nyolcaddöntő után történteket. A meccs után kiállított Jagodics és Kálnoki-Kis két-két kupameccset hagy ki. Szekért és Lanzafamét a lefújást követően nem állította ki a játékvezető, de a szövetség a tévéfelvétel alapján mindkét futballistát egy-egy kupameccsre elmeszelte. A büntetések mértéke azért furcsa, mert a felvételeken tisztán látszik, hogy a két honvédos sokkal aktívabban részt vett a „balhéban”, mint a két szombathelyi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában