ökölvívás

2020.02.27. 20:52

WBO-címmeccset vív Szili István

A kőszegi profi ökölvívó, Szili István szombaton, magyar idő szerint 9 órakor WBO-címmérkőzést vív ausztrál riválisával.

Tóth Gábor

Szili István jó formában, jó erőben van Fotó: Alpokalja KA

Bár kevesebbet hallatott magáról az elmúlt időszakban Szili István (75 kg), a kőszegiek 37 éves, Svájcban élő, de magyar színekben versenyző kiválósága nem pihent, szorgalmasan vívta a felhozó mérkőzéseket. Előző négy profi összecsapását például megnyerte, ráadásul mindegyiket idő előtt.

Szili István jó formában, jó erőben van Fotó: Alpokalja KA

Az Alpokalja Küzdősport Alapítvány szakmai igazgatójaként is tevékenykedő Szili István szombaton Ausztráliában, Mel­bourne városában, magyar idő szerint 9 órakor (a Fox Sport televíziós csatorna adja élőben a meccset) a helyi színeket képviselő Jayde Mitchell ellen vívja a World Boxing Organization (WBO) nagyközépsúlyú címmérkőzését. Szili profi pályafutása 2009-ben kezdődött, 23 győzelmet (13 KO) számlál, két vereségnél, két döntetlennél tart. Ellenfele is rutinos, 34 esztendős bunyós, 20 győzelem (10 KO), egy vereség a mérlege – és kifejezetten nagyszerű formában van, ugyanis előző 15 mérkőzésén győztesen hagyta el a ringet.

Mint arról Finesz Ernő, az Alpokalja Küzdősport Alapítvány edzője a Szili Istvántól kapott „helyszíni jelentés” alapján beszámolt, a korábbi sokszoros válogatott bunyós igazán remek fogadtatásban részesült Ausztráliában, jó edzéskörülmények kö­zött dolgozhat, tökéletes for­mában, jó erőben és természetesen bizakodva várja a szombati címmérkőzést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában