Az ország másik végéből érkezett

2020.03.04. 20:27

A diszkoszvető Kerekes Dóra Németh Lászlóval nemzetközi porondra készül

Egy nyíregyházi diszkoszvető tette át a székhelyét Szombathelyre, hogy új lendületet vegyen a pályafutása. Kerekes Dóra Németh László irányításával készül.

Horváth Erika

Nagyszerűen mennek a közös edzések. Kerekes Dóra Németh László edzővel

Fotó: Unger Tamás

A Szombathelyi Dobó SE – Németh Pál Dobóakadémián a kalapácsvetők vannak erős többségben. Most egy diszkoszvető csatlakozott a szombathelyiek híresen keményen dolgozó csoportjához. Kerekes Dóra jelenleg a második legjobb magyar női diszkoszvető a súlylökésben olimpiai bronz­érmes, világbajnoki ezüstérmes, fedett pályás világbajnok Márton Anita mögött.

– Huszonhat éves leszek idén, a Nyíregyházi Sportcentrum atlétája vagyok – kezdte a bemutatkozást Kerekes Dóra. – Otthon édesapán, Kerekes László az edzőm. Január elseje óta edzek Szombathelyen. A Dobó SE edzői, Németh Zsolt és bátyja, Laci bácsi több éve mondják, hogy jöjjek Szombathelyre, mert látnak bennem többet is. Szeretnének segíteni, hátha a környezetváltozás és edzésmódszerváltás jól sikerülne. Nagyon erősek az edzések, de szeretek itt, mert mindenki nagyon keményen dolgozik, és ez eléggé motiváló. Otthon nem nagyon voltak hasonló korú lány edzőtársaim. Gyurátz Réka és Németh Zsanett – bár nem diszkoszosok – minden edzésformában tudnak segíteni, jó velük edzeni, húznak magukkal.

Nagyszerűen mennek a közös edzések. Kerekes Dóra Németh László edzővel
Fotó: Unger Tamás

Dóri amúgy civilben rend­őr, de átmenetileg szünetelteti a szolgálatot.

– A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen – a volt rendőrtisztin – végeztem 2017-ben. És azóta dolgozom Debrecenben, Nyíregyházától 50 kilométerre van a munkahelyem. Eléggé megterhelő volt minden nap átjárni. Napi két órát vezettem, nyolc órát dolgoztam, és még utána edzettem. Nagyon fárasztó volt és nem is annyira hatékony. Most szeptemberig fizetés nélküli szabadságot kértem, itt készülök a szezonra, és nem dolgozom mellette. Eddig nem sikerült még kihozni magamból a maximumot, ezt majdnem mindenki így látja. 55,40 méter az egyéni csúcsom, tavaly dobtam. Bízom abban, hogyha itt mindent elvégzek, akkor ez több lesz. Az Eb-részvételhez még másfél métert kellene javulnom.

Németh Lászlót – aki maga is diszkoszvető volt egykoron – nagyon ritkán lehet elégedettségen kapni. A legtöbb tanítványát a Dobó SE-ben, illetve a sportiskolában folyton noszogatja, mert úgy érzi, nem elég tudatosak, nem tesznek meg mindent a fejlődésükért, sokszor van baj a hozzáállással, a munka minőségével. Kerekes Dóra edzésmunkájával viszont láthatóan igencsak elégedett.

– Öröm vele dolgozni – mondja. – Nagyon ritka az olyan versenyző, aki ennyire odateszi magát edzésen, elfogadja a tanácsokat, igyekszik kihasználni a fizika törvényeit. Látom, hogy nagyon akarja csinálni, és biztos vagyok abban, hogy az első számú célkitűzést, az Európa-bajnokságon való részvételt el is éri.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában