Verhetetlen a Csibe FC

2020.03.05. 20:00

Ausztriában nyertek tornát a szombathelyi öregfiúk

Ausztriában nyert öregfiúk számára kiírt teremtornát a szombathelyi Csibe FC kispályás labda­rúgó­csapata.

Tóth Gábor

A tornagyőztes szombathelyi alakulat

Fotó: Lakner Martin

A hagyományos, minden évben február végén esedékes, a +35-ös korosztálynak kiírt tornát már 17. alkalommal rendezték meg. Nyolc csapat nevezett, két négyes csoportban (A csoport: Güssing, Sulz, Litzelsdorf, Übersbach. B csoport: Fürstenfeld, Tovarusi, Eberau, FC Csibe) kezdődött a küzdelem, palánkos pálya, 1x15 perces játékidő várta a csapatokat. A mezőnyben ott volt a Csibe FC, amely az összes korábbi kiírást megnyerte, és ezúttal is az arany­éremért szállt harcba.

A szombathelyi alakulat a csoportban egy döntetlent játszott, kétszer nyert, így csoportgyőztesként kvalifikálta magát a döntőbe. A fináléban a másik csoport első helyezettjével, az Übersbach csapatával játszott, és 3-2-re bizonyult jobbnak. Így sorozatban 17. (!) alkalommal is begyűjtötte az elsőséget.

A tornagyőztes szombathelyi alakulat
Fotó: Lakner Martin

A győztes csapat tagjai: Vörös Attila, Jáger Sándor, Jáger László, Kovács Zsolt, Vidóczi József, Héra Zsolt, Varga Roland, Sági Csaba, Sipos Norbert, Balogh Ákos, Pálmai Tamás, dr. Kövesdi Zoltán, ifj. Vörös Attila játékosok, Vörös Attila csapatvezető.

– A csapatunk magja 10-12 éve együtt futballozik – tudtuk meg a csapatvezető Vörös „Csibe” Attilától, akinek kapcsolata révén kap mindig meghívást a güssingi tornára a szombathelyi csapat. – Persze mivel egyre öregszünk, és a torna +35-ös korosztálynak van kiírva, közben mi is fiatalítunk. A szervezők kedvesek, mindig számítanak ránk, az ellenfelek azonban egyre nehezebben viselik a győzelmi sorozatunkat. Ezért készülnek ránk, évről évre mind nehezebb, keményebb meccseket vívunk – de eddig még nem tudtak letaszítani minket a trónról. Szeretünk futballozni, ha az időnk engedi, akkor egy évben több tornán is részt veszünk, de alapvetően ez a güssingi erőpróba prioritást élvez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában