London

2020.03.12. 19:39

Az olimpiáért bokszol Hámori Ádám

Komoly felkészüléssel a háta mögött, a jó szereplés reményében utazott el a londoni európai olimpiai kvalifikációs tornára a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület sportolója, Hámori Ádám.

Tóth Gábor

Hámori Ádám jó formában, jó erőben várja a londoni tornát Fotó: Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

Hámori Ádám is tagja a Londonba utazó tizenkét fős magyar ökölvívó-válogatottnak. A Fitt-Box Ökölvívó Egyesület 25 éves, hétszeres felnőtt magyar bajnok bunyósa a 91 kilós súlycsoportban lép kötelek közé – ebben a súlycsoportban csak négy európai kvótát osztanak ki. Az Angliába utazó magyar delegáció csütörtökön ült repülőre, szombaton kezdődnek meg a küzdelmek.

– Fárasztó, mozgalmas fél év áll mögöttem – árulta el Hámori Ádám. – Edzőtáboroztam Kazahsztánban, Üzbegisztánban, Kubában, az angliai Sheffield városában, többször dolgoztam Tatán, és Kőszegen is szorgalmasan látogattam az edzőtermünket. Az elmúlt néhány napot a családom, a barátaim körében tölthettem, ami jót tett a lelkemnek, a sok munkás hétköznap után sikerült feltöltődnöm. Az elutazás előtt pedig Budapesten végeztük el az utolsó simításokat. Jó erőben, jó formában érzem magam, sérülés nem hátráltat – és már nagyon ki vagyok éhezve a tétmeccsekre.

Hámori Ádám jó formában, jó erőben várja a londoni tornát
Fotó: Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

- Ami munkát bele lehetett tenni a felkészülésbe, azt én beletettem, egy pillanatra sem engedtem ki – ennél jobban nem tudtam felkészülni. Ennek megfelelően nyugodt szívvel várom a kvalifikációs tornát. Ugyanakkor tisztában vagyok vele, hogy az én súlycsoportomban nagyon kevés a kvóta – vagyis mese nincs, dobogóra kell, kellene állnom. És szükségem lenne egy jó sorsolásra és egy kis szerencsére is. Az biztos, hogy én mindent bele fogok adni, nagyon szeretnék kijutni az olimpiára! Véleményem szerint úgy 25-30 fős mezőny várható a súlycsoportomban. Úgy tudom, hogy a koronavírus miatt eddig egyik válogatott sem mondta vissza a szereplést, az olasz csapat is készül. De tisztán majd csak a helyszínen látunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában