Három győzelem

2020.03.03. 17:55

Női kézi: jól teljesít a Bük, a Sárvár, a Cell

Az NB II-es női kézilabda-bajnokság 15. fordulójában nyert a Bük, a Sárvár és Celldömölk is, a Körmend viszont kikapott.

Tóth Gábor

Jenőfi Katalin kilenc góllal, remek játékkal járult hozzá a sárvári diadalhoz

Fotó: Szendi Péter

Körmendi DMTE–Vady Mosonszolnok 21-27 (12-14). – Körmend, 60 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Antal, Antalné.

Körmend: Dudora – Rábai, Csépke 4, Zsiga 3, Török 1, Herczeg 1, Huszár 7. Csere: Anek (kapus), Őri 1, Horváth D., Kiskós 1, Szalai L., Somlai 3, Cser, Bokor, Varga K. Edző: Varga Andrea, Kiskós Kitti.

A mérkőzés elején felváltva estek a gólok, igaz, a körmendi lányok azért hibáztak ziccereket. A félidő közepétől viszont már a vendég vezetett. A második félidőt három góllal nyitotta a Mosonszolnok. Változtatott támadójátékán a hazai csapat, és egy 5-1-es sorozattal egyenlített (45. perc: 19-19). A folytatásban azonban a rendkívül gyenge helyzetkihasználással játszó Körmend már csak két gólt lőtt, így a jobban hajrázó vendégek nyertek.

Büki TK–Egerszegi KK 30-23 (15-9). – Bük, 100 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Burzán, Krupánszki.

Bük: Szalai N. – Szuhogyi 4, Szabó N., Gősi 8, Szabó D. 6, Cseledi 2, Baranyai 3. Csere: Büki (kapus), Szabó R., Mersich, Schuszter 2, Kelemen, Marton 2, Megyeri 3, Tóth B., Devecseri. Edző: Bölöni Roland.

A sereghajtót fogadta az éllovas – a kötelező győzelemért lépett pályára a házigazda. A találkozót görcsösen kezdte a Bük, sok hibával, pontatlan átadásokkal, kihagyott ziccerekkel. A védekezés viszont rendben volt, Szalai Nikoletta is jól védett a kapuban. Főként ennek köszönhetően vonulhatott hatgólos előnnyel szünetre a BTK. A második játékrész közepén aztán már tíz góllal vezetett a házigazda (45. perc: 24:14). Azt követően kicsit kiengedett, így némileg tudott kozmetikázni az eredményen a zalai gárda. Félgőzzel is biztosan gyűjtötte be a két pontot a listavezető.

Jenőfi Katalin kilenc góllal, remek játékkal járult hozzá a sárvári diadalhoz
Fotó: Szendi Péter

Celldömölki VSE-Vulkán Fürdő–Győri Audi ETO KC U22 30-25 (14-15). – Celldömölk, 100 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Bazsó, Kertész.

CVSE: Tömő – Szomorkovits A. 5, Szomorkovits L. 5/2, Freiberger 7, Győrffy 8/3, Szecsődi 2, Bagics 3. Csere: Balogh V., Geiger, Füzfa, Szalai Sz. Edző: Salamonné Csótár Adrienn.

A első játékrészében fej fej mellett haladtak a csapatok. Többnyire a hazaiak vezettek egy-két góllal. A vendég a fél­idő utolsó percében vette át a vezetést. Ez nem tartott sokáig, a szünet után a CVSE ellépett négy góllal (48. perc: 23-19), és a celliek kitűnő védekezésének a folytatásban sem találta ellenszerét a győri alakulat. Sőt, labdaszerzések utáni gyors támadásokkal, pontos befejezésekkel tovább növelte előnyét a szervezett CVSE (57. perc: 29-22), végül biztosan gyűjtötte be a győzelmet.

Sárvárfürdő Kinizsi–Alba Fehérvár KC U22 30-23 (16-13). – Sárvár, 312 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Ritter, Sörös.

Sárvár: Jurik – Vajda 4, Jenőfi 9/3, Doncsecz 4, Soós 4, Cser 5, Kiss N. Csere: Varga Á. (kapus), Gerencsér, Szemes 4, Horváth E., Bolfán, Marton, Barabás, Dávid, Farkas L. Edző: Farkas Veronika.

Vendégtalálattal indult a mérkőzés, aztán sokáig fej fej mellett haladtak a csapatok. A félidő derekán egy sárvári kiállítást kihasználva háromgólos előnyre tettek szert a fehérváriak (15. perc: 5-8). A Kinizsi azonban ritmust váltott, szigorított a védekezésén, egyenlített, majd egy 4-0-s rohammal meglépett (26. perc: 15-11). A második játékrészben végig tartotta magabiztos négygólos előnyét a hazai csapat. Sőt ezúttal a végjátékra is maradt erő, így végül nem várt biztos győzelmet aratott remek szurkolótábora előtt a Sárvárfürdő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában