box

2020.03.18. 19:38

Pofonpartin adtak számot a tudásukról

Szép eredményekkel tértek haza a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület bunyósai az Egerben rendezett, magyar sportolóknak kiírt pofonpartiról.

Tóth Gábor

Balról Ujhelyi Barna, Buza Rafael, Pesti Gabriella, Jankó Krisztián és Buza Rómeó Fotó: Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

Március 6–7-én rendezték meg a Korona Kupa – Egri Pofonparti elnevezésű erőpróbát – a Fitt-Box Ökölvívó Egyesület versenyzői közül öten léptek szorítóba.

Ujhelyi Barna (serdülő, 54 kg) edzőmérkőzést vívott, szépen, megfontoltan bunyózott, remek teljesítményt nyújtott. Buza Rómeó (junior, 57 kg) egri rivális ellen nyitott, hozta a tőle megszokott színvonalat, sűrűn és pontosan indított támadásainak köszönhetően győztesen hagyta el a szorítót. A második versenynapon azonban már nem állt ki, mert a súlycsoportváltás miatt kockázatos lett volna egy újabb összecsapás. De nem maradt mérkőzés nélkül, egy igazán parázs edzőmérkőzésen fejleszthette eddigi tudását. Buza Rafael (junior, 60 kg) szintén egy súlycsoporttal feljebb bizonyíthatott. Első mérkőzésén nyíregyházi ellenfelét söpörte le és nyert döntő fölénnyel. A második meccsén ellenfél nélkül maradt, mert a Honvéd sportolója visszalépett a küzdelemtől. Pesti Gabriella (ifjúsági, 64 kg) a KSI versenyzőjével nézett farkasszemet. Nagyon szeretett volna bizonyítani, nagyot harcolt, de a bírák ellenfelét látták jobbnak. Jankó Krisztián (férfi, 69 kg) szikszói ellenfelével igazi adok-kapok csatát vívott mindhárom menetben. A rendkívül szoros meccs végén megosztott pontozással ugyan, de mégis a másik ökölvívó keze lendült a magasba.

Balról Ujhelyi Barna, Buza Rafael, Pesti Gabriella, Jankó Krisztián és
Buza Rómeó Fotó: Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

– Versenyezőink mindannyian nagyon szépen teljesítettek, a felkészülésük, fejlődésük szempontjából remek lehetőségnek bizonyult ez a két nap Egerben – értékelt Varsányi Áron, a Fitt-Box Ökölvívó Egyesület vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában