röplabda

2020.03.04. 20:32

SZoESE-vereségek

Nem járt szerencsével a hétvégi idegenbeli rájátszásmeccsén a Szombathelyi Egyetemi SE egyik NB II-es röplabdacsapata sem.

Horváth Erika

Kiss Laura eredményesen támadott szélről

Fotó: Unger Tamás

Széchenyi Győr–Szombathelyi Egyetemi SE 3:0 (11, 17, 17). – Győr, 45 néző, NB II-es férfi röplabdarájátszás, vezette: Varjasi, Krasznai.

SZoESE: Marsai, Szabó G., Keszthelyi, ifj. Bodovics, Konetsny, Horváth G. Csere: Kudron (liberó), Kiss G., Bodovics. Játékos-edző: Bodovics Árpád.

A jó napot kifogó házigazda nagyon jó nyitásokkal, pontos mezőnyjátékkal leiskolázta a szombathelyieket az első játszmában. A második és harmadik szett színvonalas, látványos játékot hozott, de az összeszokottság, a rutin szinte mindig a győriek javára döntötte el a hosszú labdameneteket.

A SzoESE szombaton 15 órától hazai pályán, az egyetemi csarnokban játssza következő bajnokiját. Az ellenfél a szomszédvár ZTE RK együttese lesz. Mindkét együttes az első győzelmére készül a rájátszásban.

Kiss Laura eredményesen támadott szélről
Fotó: Unger Tamás

PTE-PEAC–Szombathelyi Egyetemi SE 3:1 (20, -14, 23, 18). – Pécs, 50 néző, NB II-es női röplabda-rájátszás, vezette: dr. Árpás, Soltész.

SZoESE: GULKAI, KISS L., HALMOSI, Szalai, Bozzai, Németh E. Edző: Bodzer Attila.

Egy héttel az alapszakasz zárása után megkezdődött a rájátszás a női NB II-ben is. A nyugati A csoport ötödik helyén záró SZoESE az 5-8. helyért játszik oda-visszavágós körmérkőzést, csoporttársai a PTE-PEAC, a RÖAK Kaposvári Egyetem és a Széchenyi Győr.

A pécsi nyitányon jól és összeszedetten kezdtek a szombathelyiek, 12-5-ös vezetésük után azonban hullámvölgybe kerültek, és a szett végéig már nem is tudtak kikecmeregni belőle (25-20). A második játékrészben viszont átvették az irányítást, és könnyedén egyen­lítettek (14-25). Szorosan alakult a harmadik játékrész, amelyben végül a magassági fölény döntött a hazaiak javára (25-23). Újabb egyenlítésre azért nem volt esélye a SZoESE-nek, mert a negyedik játszmában sok problémája akadt a nyitásfogadással (25-18).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában