Eredmények

2020.03.09. 19:53

Szoros meccsen vasi sakkvereség

Az NB I-es sakkcsapatbajnokság 7. fordulójában a Haladás VSE-Infraplan I. győzelmet engedett ki a kezéből a Morihana PSE ellen.

Pum András

Fotós: © Unger Tamás

Fotós: © Unger Tamás

Morihana PSE I.–Haladás VSE-Infraplan I. 6,5-5,5. – Budapest, NB I-es sakkcsapatbajnoki mérkőzés

Az első táblán Zdenko Kozul vezéráldozatot hozott bástyáért és tisztért, ám ellenfele pontos védekezésével döntetlenre mentette a partit. A második táblán ifj. Héra Imre jó megnyitás után a végjátékban lépésismétlésre kényszerült, így meg kellett elégednie a fél ponttal. A harmadik táblán Németh Miklós megnyitás után fölénybe került, majd a középjátékban gyalogelőnyt szerzett. Úgy tűnt, simán nyer, ám időzavarba került. Emiatt a 39. lépésben hibázott, így végül vasi győzelem helyett remivel zárult a parti. A negyedik táblán Jan Markos érdekes játszmát vívott ellenfelével.

A Haladás játékosa a mérkőzés elején gyalogot áldozott, végül döntetlennel zárult a parti. Az ötödik táblán Ruck Róbert a megnyitás után minimális előnybe került, a középjáték végén gyalogelőnyt szerzett és pontos játékkal megnyerte a találkozót. A hatos táblán a hazaiak játékosa, Seres és a vendégeké, Alojzije Jankovic végig egyenlő játszmát vívott, nem kockáztattak, így döntetlennel zártak. A hetediken dr. Kovács Gábor és ellenfele is pontosan sakkozott, így ez a meccs is döntetlenre végződött. A nyolcason Kiss Attila az olimpikon Gara Anita ellen jó megnyitáskezeléssel jó helyzetbe került.

Ruck Róbert megnyerte partiját
Fotó: Unger Tamás

Pontosan védekezett, ám a végjátékban rossz huszárlépés miatt döntetlenre végződött a meccse. A kilences táblán játszó Borhy Marcell pontosan kezelte a megnyitást, majd nagy előnybe került, és végül jól játszva magabiztosan nyert. A tizediken Fogarasi Tibor nagymester ellen Lakos Nikoletta időzavarba került, a rutinos fővárosi sakkozó pedig behúzta a meccset. Az utolsó előtti táblán Nagy Bence jó megnyitást követően álláselőnybe jutott, ám utána nem a legjobb lépéseket választotta. Ez végül odáig vezetett, hogy riválisával a végjátékban meg kellett egyeznie a döntetlenben. A 12-es táblán Magyar András a megnyitás után minimális hátrányba került, ellenfele jól játszott a középjátékban és meg is nyerte a mérkőzést.

A szombathelyiek egy már megnyertnek tűnő mérkőzést engedtek ki a kezükből. Két-három olyan partijuk is döntetlennel vagy vereséggel végződött, amely nekik állt. A bajnokság vége előtt két fordulóval a harmadik helyen állnak a szombathelyiek.

Győzött: Ruck R., Borhy. Remizett: Zdenko, ifj, Héra, Németh M., Markos, Jankovic, dr. Kovács G., Nagy B.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában