Elismerés

2020.03.30. 20:52

Varga Jenő: Testnevelő, edző és sportvezető

Vas Megye Önkormányzata „Vas Megye Szolgálatáért Sport Tagozata” elismerésben részesítette Varga Jenő nyugalmazott matematika–testnevelő szakos tanárt, középiskolai testnevelőt.

Tóth Gábor

Varga Jenőnek vannak még bőven tervei

Fotó: Unger Tamás

Varga Jenő nevelő, oktató munkája mellett edzői feladatokat is ellátott, rengeteg korosztályos magyar bajnoki győzelem és diákolimpiai bajnoki cím kötődik a nevéhez. Vas megye és Szombathely korcsolya- és extrém sportjának összes diák- és szabadidős rendezvényeit 33 éve szervezi, irányítja. A görkorcsolyasportág egyik magyarországi meghonosítója, elkészítette például a korcsolya- és görkorcsolyasportágak oktatási tananyagát.

Varga Jenőnek vannak még bőven tervei
Fotó: Unger Tamás

– Nagy megtiszteltetés számomra, hogy érdemesnek tartottak a kitüntetésre – fogalmazott Varga Jenő, a celldömölki szakmunkásképző, majd a Puskás Szakképző korábbi pedagógusa, számtalan egyéb kitüntetés tulajdonosa. – Büszke vagyok 41 éves tanári pályámra. De nemcsak testnevelőként, pedagógusként igyekeztem a legjobbat nyújtani, edzőként és sportvezetőként is mindig a maximumra törekedtem. Szívügyem a városi diáksportbizottság, amelynek 2000-től az elnökségi tagja, 2012-től az elnöke lehetek. Ugyancsak büszkén gondolok minden diákolimpiai versenyünkre, rendezvényünkre, a jeges program kidolgozására, elindítására, a gördülő sportok versenyrendszerének a be­vezetésére, illetve a nyári diáksportversenyekre. Mega­lapítója voltam 2002-ben a Puskás Diáksport Egyesületnek, amelynek azóta is elnöke vagyok. A Puskás Szakképzőben építettük meg 1986-ban az első iskolai kondiparkot, 1997-ben pedig megnyitottuk a Vargaréna Skate Parkot. Motiváltan dolgozom a Szombathelyi Szabadidősport Szövetségben, melynek elnökségi tagja vagyok. A korcsolya és extrém sportok szakágvezetőjeként sikerült kidolgozni a folyamatosan bővülő sportolási és versenyzési lehetőséget adó programsorozatunkat a műjégpályán. Ősszel és tavasszal az extrém sport rendezvényeit bonyolítjuk le, nyáron pedig már 11 éve zajlanak a programjaink a Tófürdőn. A kollégáimmal, barátaimmal azért dolgozunk, hogy a lehető legszélesebb körnek biztosítsunk sportolási lehetőséget – hogy rávezessük az embereket az egészséges életvitelre, a mozgás örömére. De vannak még terveim bőven. Szeretném, ha Szombathelyen végre megépülne az öt gördülő sportágnak – görkorcsolya, gördeszka, BMX, MTB, roller – otthont adó nagy városi skate park, melynek tervei már 2000-ben elkészültek. A Vas Megyei Sportági Szakszövetségek Tanácsának titkáraként és a Vas Megyei Korcsolya és Extrémsport Szövetség elnökeként pedig kiemelt feladatomnak tekintem, hogy újabb extrémsport-pályák épüljenek Vas megyében.

A díjazottak a megyeházán kapták volna meg a kitüntetéseiket, de az ünnepség a koronavírus-járvány miatt elmaradt. Így később vehetik majd át az elismeréseiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában