Vasi kézisek a női góllövőlisták elején

2020.04.26. 20:23

Az NB I-ben, az NB I/B-ben, valamint az NB II-ben is születtek nagyszerű teljesítmények

Több Vas megyei játékos is található a női kézilabda-bajnokságok góllövőlistáinak élmezőnyében.

Tóth Gábor

Fotó: VN

A Magyar Kézilabda-szövetség a 2019/2020-as bajnokságokat eredményhirdetés nélkül félbeszakította – így már a góllövőlisták sem változ­hatnak.

Az NB I-es női bajnokságban a Hungast Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia játékosai közül Biljana Bandelier termelte a legszorgalmasabban a gólokat: 18 mérkőzésen 97 találatig jutott. Ezzel a nyolcadik helyen zárt a vonatkozó rangsorban. A szombathelyiek házi góllövő­listáján Liliia Horilska (62 gól) lett a második, Dijana Jovetic (55) pedig a harmadik. Az SZKKA fiatal játékosokat felvonultató második számú csapata az NB I/B-ben szerepelt. A nyugati csoport góllövőlistájának élén Pődör Blanka áll, 16 bajnokin 120 alkalommal volt eredményes. Testvére, Pődör Rebeka 110 gólt dobott, harmadik a rangsorban. Horváth Anna 61 gólja a 18. helyhez elegendő.

Pődör Blanka az NB I/B-ben volt gólerős
Fotó: MOB

Az NB II-es pontvadászat északnyugati csoportjának gól­lövőlistáját is vasi kézilabdás vezeti: a Sárvárfürdő Kinizsi rutinos játékosa, Jenőfi Katalin 125 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját. A Celldömölki VSE-Vulkán Fürdő kézise, Szecsődi Vivien 116 góljával a dobogó harmadik fokára fért fel. A Büki TK gárdájában Szuhogyi Laura (104) volt a legeredményesebb, nyolcadik a rangsorban, míg a Körmendi DMTE együttesében Kiskós Kitti (62) dobta a legtöbb gólt, a 23. helyen végzett.

Jenőfi Katalin az NB II-ben ontotta a gólokat
Fotó: S. Kinizsi

Az NB II-es házi góllövőlisták. Büki TK: 1. Szuhogyi Laura 104 gól, 2. Szabó Dóra 96, 3. Guttyán Adrienn 85. Sárvárfürdő Kinizsi: 1. Jenőfi Katalin 125 gól, 2. Vajda Virág 75, 3. Doncsecz Dorina 64. Celldömölki VSE-Vulkán Fürdő: 1. Szecsődi Vivien 116 gól, 2. Freiberger Ivett 90, 3. Szomorkovits Adrienn 88. Körmendi DMTE: 1. Kiskós Kitti 62 gól, 2. Zsiga Réka Janka 55., 3. Herczeg Kata 53.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában